Odp: Tp Link TL-WR1043ND V1 prośba pomoc w reanimacji.
Nic nie napisałeś jak podłączyłeś i jak skonfigurowałeś 1043.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Tp Link TL-WR1043ND V1 prośba pomoc w reanimacji.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wszystko w standardzie ruter wr1043nd 192.168.1.1 DHCP kablowe przydzielony adres od rutera dostawcy Internetu 192.168.0.10
,pc 192.168.1.223,czy coś więcej mam podać??
jak mam ustawić ruter?
Nic nie musisz ustawiać. Masz domyślną konfigurację, działa jako router.
Nic nie musisz ustawiać. Masz domyślną konfigurację, działa jako router.
to jak naprawić ten błąd co jest nie tak?
Jeżeli jesteś pewien kabli to sprawdź gniazdka w routerze. Jeżeli są dobre to napisz do producenta o co im chodzi tym błędem.
Jeżeli jesteś pewien kabli to sprawdź gniazdka w routerze. Jeżeli są dobre to napisz do producenta o co im chodzi tym błędem.
porty raczej są ok kable na 100% są dobre, jedynie mnie zastanawia port 4 na 1,2,3 od strony wan po podłączeniu od razu wykrywa a ten 4 port dość długi czas oczekiwania na zapalenie się kontrolki cały czas twierdzi że przewód jest odłączony i po dłuższym czasie dioda się zapala i działa poprawnie na oryginalnym oprogramowaniu wykrywany jest jak pozostałe 3
jeszcze jedno czy zasilacz oryginalny jest na tyle mocy i ogarnie podłączony dysk i kopiowanie większą ilość danych bo przy przesyłaniu jest błąd i przestaje kopiować
Dziwne pytanie w sumie. Przecież oczywiste jest to, że to zależy od rodzaju dysku. Jak masz taki który potrzebuje dużo prądu to nie, nie poradzi sobie. Potrzebujesz wtedy hub usb z własnym zasilaniem lub kabel "Y" z dodatkowym zasilaniem.
Dziwne pytanie w sumie. Przecież oczywiste jest to, że to zależy od rodzaju dysku. Jak masz taki który potrzebuje dużo prądu to nie, nie poradzi sobie. Potrzebujesz wtedy hub usb z własnym zasilaniem lub kabel "Y" z dodatkowym zasilaniem.
Toshiba 500 GB 2.5" SATA III MQ01ABF050
w środku zamontowałem hub z własnym zasilaniem ale zasilanie podłączyłem prosto pod gniazdo zasilacza
Nic to mi nie mówi. Zobacz w specyfikacji dysku.
Nic to mi nie mówi. Zobacz w specyfikacji dysku.
1,5 W (aktywność) | 00:55 Watt (stan spoczynku)
pamięć mam już wymienioną 64MB
transfer jaki osiągam 6-6,5MB/s czy jest możliwość szansa na coś więcej?
Używaj linksowego systemu plików i nie samby tylko np. ftp czy nfs do transferu.
używam total commander ftp i tylko 6-6,5Mb rozumiem że zmienić z ntfs na ext, czy jest coś co można w tym dziadku cos jeszcze ulepszyć?
Ntfs jest jednym z najwolniejszych systemów plików i nieźle obciąża router.
Poza pomalowaniem obudowy to jest już zabytek technologiczny. Ani nie opłacalna jest już rozbudowa ani w żaden sposób praktyczna.
ok rozumiem ,bardzo dziękuje za poświęcony czas.
Dobranoc
Cześć ,zrobiłem dziś test zapisu i kopiowania na ext4 moja prędkość zapisu na dysk który jest w ruterze max 11,5MB/s natomiast kopiowanie z dysku na pc to max 8MB/s to normalne na ntfs miałem chyba odwrotnie kopiowanie na pc 6-6,5MB/s a zapis na dysk chyba max 2MB/s
zainstalowałem gargoyle-1.10.0.3 przy zapisywaniu na dysk w ruterze mam transfer 12,5MB/s natomiast na gargoyle-1.12.0.2 mam max 11,5MB/s w czym tkwi problem coś trzeba dodatkowo ustawić? dlaczego przy kopiowaniu na pc(max 8MB/s) jest mniejszy chyba zawsze jest na odwrót.
Zainstalowałem luci-19.07 i tu zapis na dysk w ruterze do 13.5Mb/s kopiowanie na pc do 11,5Mb/s, ale strasznie muli na stronie nie działa płynnie jest jakaś alternatywa? żeby był lepszy transfer i zarzadzanie na przeglądarce działało płynnie
zainstalowałem DD-WRT kopiowanie na dysk w ruterze dochodzi do 15,5MB/s a z rutera na pc dochodzi do 13,5MB/s, do tego strasznie płynnie działa w przeglądarce, dlaczego są takie różnice chciałem mieć Gargoyle bo jest najprzyjemniejszy w użytkowaniu ale jest najwolniejszy czy coś źle mam ustawione? ,OpenWrt strasznie muli wiem ze sprzęt wiekowy ale DD-Wrt działa wszystko płynnie
proszę o pomoc z DD-WRT czy jest możliwość podłączenia nośnika pendrive i zwiększenia pamięci tak jak w Gargoyle,robiłem zgodnie z https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/ … ng_Entware ale dostaje taki komunikat wget: can't open 'generic.sh' Read-only file system.
Złe forum wybrałeś na pytania o DD-WRT, tu rozmawiamy o openwrt. Na openrouter.info zapraszam.
Złe forum wybrałeś na pytania o DD-WRT, tu rozmawiamy o openwrt. Na openrouter.info zapraszam.
przepraszam,czy jest jakas szansa na Gargoyle żeby osiągał taki transfer jak na DD-WRT, może mam cos źle ustawione bo nie ukrywam Gargoyle to jest to czego potrzebuje ale jest ta przeszkoda z transferem prawie połowa mniejsza niż w DD-WRT
Masz 12,5 vs 15,5MB/s. To nie jest prawie połowa.
Masz 12,5 vs 15,5MB/s. To nie jest prawie połowa.
gargoyle-1.12.0.2 mam max 11,5MB/s średnio 8-9Mb/s na starszej jest troszkę więcej(moja wina pomroczność) w czym jest problem proszę nie denerwuj się ja jestem ciemny w temacie ,chce tylko jak najlepiej dla staruszka i działania całego projektu
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Tp Link TL-WR1043ND V1 prośba pomoc w reanimacji.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc