Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Ja wiem, że wałkowany temat sam tu zadawałem pytanie nie raz. No ale czas na zadanie ponownie tego samego pytania.
Jaki kupić ruter by miał pełne wsparcie. Żeby można było do niego wgrywać różne bzdety bez ograniczeń i opamiętania. Siła sygnału wifi musi być wystarczająco duża by sąsiad z za zakrętu pod strażą, jadąc od kościoła to po prawej stronie miał sygnał.:-))) A raczej by mój sygnał zakłócał jego sygnał.:-)))
W ogóle wszystko naj. Korzystam z supli więc przyszłościowo jakiś serwer na nim powstanie.
Mam na chwile obecną 2 rutery ArcherC5 v2 (DRAMAT i niewypał bo brak wsparcia wifi) + 4 ASUS RP-N12. Duża posesja i placu kawal a lubię mieć nawet w kiblu za górką pod stawem wifi.
No i co by na długo zapomnieć o zmianie a i byłbym zapomniał. Koniecznie 5G lub nawet jakieś 500G mój net jest ograniczany przez wolne rutery. Przydałoby się naprawdę mocnego kombajna zakupić.
Mój neto po światłowodzie leci 506.50 Mb/s a wifi mi ogranicza i mam 306.45 Mb/s
Budżet do 1000 max. Ważne by miał mocne antenki lub jakie dokupić by polepszyć zasięg.
Dzięki za wskazówki