Temat: Nowy router 5G+2xUSB limit 250,-
Cześć,
Proszę o pomoc w dobraniu routera do moich potrzeb. Obecnie mam 1043ND. Niestety problemy mam z nim dwa
DLNA-na stoskowym romie działa tak że widzi tylko 150 pierwszych katalogów resztę ucina.
2,4G - mieszkam w bloku, dookoła jest masa sieci często jest tak że znika zupełnie sygnał wifi albo pojawia się połączenie niestabilne, po kablu działa OK, podmieniałem routery i to samo, przekopałem się prawie przez wszystkie kanały, operator wymienił modem kablowy bez zmian.
Chciałbym kupić nowy router, upatruję 5G jako rozwiązanie moich problemów. Podstawową funkcjonalnością którą wykorzystuję w routerze jest USB, po SMB mam udostępniony dysk, korzystam z niego również jako serwera muzyki do tunera audio. Chciałbym na nowym urządzeniu postawić również alternatywny soft, jakieś minidlna bo spodziewam się że nowy router może na stockowym romie mieć problem z serwerem jak Obecny. Chciałbym aby USB było dwa bo z zasady brakuje miejsca na alternatywny soft wiec extroot to chyba podstawa a dopinanie się z dyskiem do routera będzie wiązało się wtedy z zewnętrznym zasilanym hubem więc i wszystkimi problemami z tym związanymi.
Myślałem wstępnie o
TP-Link AC1750 Archer C7
Który niestety w obecnej wersji V5 ma już tylko jedno USB (V4 dwa porty USB) C9 jest już poza moim zasięgiem.
Co możecie polecić?