Temat: TP-Link Archer C7 V2 - halfbrick ?
Witam
Posiadam TP-Link Archer C7 V2, był na nim ostatni LuCI OpenWrt 18.06 i wszystko ładnie działało.
Zmieniłem IPS na Orange z Funbox 3.0, a że tam nie ma trybu bridge to na razie chciałem go używać, a swój router postawić za nim. Zalogowałem się i (tak myślę) wyłączyłem DHCP w nim (robiłem to przez LUCI), reboot, kabelki podłączone z Funboxa, działa. No to następnie chciałem podłączyć Archera jako drugi router i tu już nie udało mi się do niego zalogować, nie zgłasza się ani przez WWW, ani przez SSH.
OK, to zrobię reset i ustawię wszystko jeszcze raz, i dupa, reset nie działa (ile bym nie trzymał przycisku WPS/reset nic się nie dzieje, router wstaje normalnie).
Wifi 2 jak i 5GHz widoczne, łączy się do WiFi, ale nie dostaje IP. Próbowałem podłączyć Router tylko z kompem, ustawiałem sieć na sztywno na 192.168.0.x jak i 192.168.1.x nadal się nie da zalogować...
No to myślę, przestawię w tryb Failsafe, postawie tftp i tak zaciągnie czysty firmware, niestety też nie udało się przejść w ten tryb, jakim sposobem bym nie próbował ....
Jest tak, jak by ten przycisk nie działał w ogóle.
Siedzi tam czysty OpenWtr , trochę regułek i właściwie tyle.
Jedyne co, to uaktywniłem przycisk WPS aby można było korzystać z tej funkcji.
Czy ta się coś z tym zrobić, czy mam już tylko switch ?