Temat: Gargoyle kompilacja
Witam,
Chciałbym skompilować Gargoyle z trunka,czy jest taka możliwośc i jak to zrobic? jest gdzieś manual krok po kroku taki jak na eko.one.pl dot. kompilacji openwrt?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle kompilacja
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Chciałbym skompilować Gargoyle z trunka,czy jest taka możliwośc i jak to zrobic? jest gdzieś manual krok po kroku taki jak na eko.one.pl dot. kompilacji openwrt?
No właśnie w tamtym poradniku jest o kompilacji gargoyle.
Na końcu pisze "Gargoyle samodzielnie ściąga źródła OpenWrt" ,ale jakie ?czy idzie wybrać jakie ma ściągnąć (snapshot lub trunk?)
Nie, nie idzie tego wybrać. Gargoyle bazuje na określonej wersji źródeł openwrt i nie możesz sobie dowolnie tego wybrać bo się nie nałożą łatki od gargoyle.
Obecnie masz wydanie "stabilne" gargoyle które bazuje na Chaos Calmer i wersja rozwojowa która cały jest poprawiana która bazuje na OpenWrt 18.06 (wersja z początku września). Możesz ręcznie zmienić żeby brał wersję aktualną 18.06, ale to wszystko.
Ok,to w takim razie jak zmienić żeby brał aktualną wersję?
Jak pobierzesz źródła, skrypt build.sh linia 36: https://github.com/ericpaulbishop/gargo … e/build.sh
Tylko pamiętaj że będziesz kompilował wersję rozwojową gargoyle, która oficjalnie nie została wydana, są w niej błędy w gui i mogą dziać się cuda.
PS. Wersja rozwojowa gargoyle to nadal branch base_on_openwrt_remerge, nie master oczywiście.
Ok,dzięki za info. Przemyślę sprawę czy kompilować,sprobować nie zaszkodzi
jeszcze pytanie o Wake on LAN na openwrt - chciałbym wybudzać komputer zdalnie spoza domu np. aplikacją na telefon. Bez pośrednich rzeczy typu jakieś dyndns'y czy inne (mam stałe IP) W jaki sposób to zrobić (wiem że offtop,ale nie chciałem tworzyć nowego tematu)
Jakieś przekierowania portów zrobić na zewnątrz i w telefonie ustawić adres IP i te porty,czy w inny sposób to zrobić?
Zrobić skrypt cgi na routerze który to wykona. Przed chwilą na forum był też wątek o tym.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle kompilacja
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc