Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Nie ma. Kup modem adsl, przestaw go w bridge i resztę rób na innym routerze.
OK, dzięki za informacje. Będę myślał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie ma. Kup modem adsl, przestaw go w bridge i resztę rób na innym routerze.
OK, dzięki za informacje. Będę myślał.
Uniwersalne pytanie: co kupić?
Ma być tanio i elegancko. Generalnie ruchu duzego w sieci nie ma, dwa urządzenia mobilne niezbyt nowe (planowany upgrade do Note9). Z wifi korzystam tylko na urzadzeniach mobilnych ew 1 laptopie. W domu robudowany gigabit Ethernet przechodzący przez dodatkowy switch.
Potrzebuję routera ktory by miał spory możliwość uruchomienia większej liczby softu na routerze, byc może tez w3cache, chciałbym mieć podłączony dysk na usb.
Jestem przywiązany do tplinka. Jakies sugestie?
Może Archer C7
Raczej NBG6716 albo coś innego z NAND, jeśli ma soft być uruchamiany.
Xiaomi MIR3G?
TP-Link względnie tani ma tylko Archer C7.
Jakie są najtańsze rutery z 16mb flash i więcej, z USB (i bez też), mogą być używane.
D-Link DWR-118 A2
TP-Link TL-WR842N v3
chce kupić Asus RT-N12+ czy wgram do niego gargoyle lub coś z interfejsem web?
Wydaje się być najtańszy sprzęt z funkcją repetera który można kupić nowy ;-)
WR841n dostępny jest tylko w wersji 13 ;-( a za te $ mogę kupić Asusa
openwrt z luci wgrasz.
Jaki pewny router pod gargoyle, ew. lede, z dobrym zasięgiem, potrzebuje jedynie trybu AP do 150 zł?
Przeczytaj pierwszy post.
Dzięki, jest TP-LINK TL-WR741N. Ew serie 740, 841 ale słyszałem, że podobno te nowsze modele są na innym radiu i już gargoyle, lede chyba nie poleci https://oldwiki.archive.openwrt.org/toh … tl-wr841nd
Gagroyle jest do określonych wersji. V13 np. już nie.
Ok, dzięki za pomoc, w takim razie pozostaje jeszcze lede, chyba kupie ten model, bałem się tylko, że nie będę mógł wgrać wrt jak trafi mi się najnowsza wersja..
openwrt nie lede. Lede nie jest rozwijane.
Czy wr1043nd v1.8 ma tak samo mocne radio jak v2/v3?
Chyba powinny być porównywalne, ale v2/v3 masz szybsze procesory i więcej ramu.
Co teraz jest warte uwagi, jeśli chodzi o routery działające w ujemnych temperaturach? Wystarczy obsługa WIFI N i port 1x 100MBit/s. Dodatkowym atutem będzie możliwość podłączenia anteny dookolnej i niska cena. ![]()
Używane ubiquiti? Jeżeli ich woda nie zaleje w środku to potrafią działać lata.
W ujemnej temperaturze teoretycznie każdy powinien dać radę, ważne jest czy będzie to wewnątrz i sucho bez kondensacji czy na zewnątrz ![]()
Niestety to ma pracować na dworze. W tym momencie jest badziewiasty 8level zamknięty w puszce, który lubi padać zimą. Dlatego szukam czegoś na industrialny zakres temperatur.
Czy 50pln za netgeara wrnd4300 v.1 to dobra cena?
Tak
A w porównaniu do TP linka wrd3600 odczuje różnice na plus?
Znacznie więcej pamięci flash, nieco lepsze WiFi, jedno USB mniej. Jeśli przyda się więcej pamięci, to tak.
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc