Temat: Gargoyle-wysyła puste maile

Zainstalowałem najnowsze Gargoyle na TL-WR1043NDv3. Skonfigurowałem sobie wysyłanie email. Wszystko niby jest OK, ale wysyła mi puste wiadomości.

2

Odp: Gargoyle-wysyła puste maile

A testowy wysyła się dobrze?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Testowy również jest pusty.

4

Dziwne. Wpisałem dane do gmail i poszło. Działa. Dlaczego, więc na innych mailach nie działa?

5

Sprawdź w logach co program wysyłający zwraca. Może wymagane są po prostu inne opcje lub wybrałeś złe porty.

6

Porty próbowałem wszystkie. Jeśli wpiszę inny to wywala błąd.

7

Tue Mar 20 19:04:29 2018 authpriv.notice dropbear[19745]: Password auth succeeded for 'root' from 192.168.1.105:58185
Tue Mar 20 19:05:28 2018 user.err msmtp: host=poczta.interia.pl tls=on auth=on user=kot.xd@interia.pl from=kot.xd@interia.pl recipients=kot.xd@interia.pl errormsg='network read error: the operation timed out' exitcode=EX_IOERR
Tue Mar 20 19:05:28 2018 daemon.err uhttpd[3277]: sendmail: network read error: the operation timed out
Tue Mar 20 19:05:28 2018 daemon.err uhttpd[3277]: sendmail: could not send mail (account default from /etc/msmtprc)
Tue Mar 20 19:05:51 2018 user.info msmtp: host=poczta.interia.pl tls=on auth=on user=kot.xd@interia.pl from=kot.xd@interia.pl recipients=kot.xd@interia.pl mailsize=187 smtpstatus=250 smtpmsg='250 OK. ID: 593e40e1e000b19a' exitcode=EX_OK
root@Gargoyle:~#
Logi

8

W pierwszym przypadku wywalił się na timeoucie. W drugim przeszło (kod 250)

9

Tak drugi przeszedł, ale wysyła puste maile. Jak ustawię na gmail to wszystko jest OK.

10

Ma ktoś pomysł dlaczego ta się dzieje? Czy możliwe że to wina oprogramowania?