Temat: Gargoyle-wysyła puste maile
Zainstalowałem najnowsze Gargoyle na TL-WR1043NDv3. Skonfigurowałem sobie wysyłanie email. Wszystko niby jest OK, ale wysyła mi puste wiadomości.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle-wysyła puste maile
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zainstalowałem najnowsze Gargoyle na TL-WR1043NDv3. Skonfigurowałem sobie wysyłanie email. Wszystko niby jest OK, ale wysyła mi puste wiadomości.
A testowy wysyła się dobrze?
Testowy również jest pusty.
Dziwne. Wpisałem dane do gmail i poszło. Działa. Dlaczego, więc na innych mailach nie działa?
Sprawdź w logach co program wysyłający zwraca. Może wymagane są po prostu inne opcje lub wybrałeś złe porty.
Porty próbowałem wszystkie. Jeśli wpiszę inny to wywala błąd.
Tue Mar 20 19:04:29 2018 authpriv.notice dropbear[19745]: Password auth succeeded for 'root' from 192.168.1.105:58185
Tue Mar 20 19:05:28 2018 user.err msmtp: host=poczta.interia.pl tls=on auth=on user=kot.xd@interia.pl from=kot.xd@interia.pl recipients=kot.xd@interia.pl errormsg='network read error: the operation timed out' exitcode=EX_IOERR
Tue Mar 20 19:05:28 2018 daemon.err uhttpd[3277]: sendmail: network read error: the operation timed out
Tue Mar 20 19:05:28 2018 daemon.err uhttpd[3277]: sendmail: could not send mail (account default from /etc/msmtprc)
Tue Mar 20 19:05:51 2018 user.info msmtp: host=poczta.interia.pl tls=on auth=on user=kot.xd@interia.pl from=kot.xd@interia.pl recipients=kot.xd@interia.pl mailsize=187 smtpstatus=250 smtpmsg='250 OK. ID: 593e40e1e000b19a' exitcode=EX_OK
root@Gargoyle:~#
Logi
W pierwszym przypadku wywalił się na timeoucie. W drugim przeszło (kod 250)
Tak drugi przeszedł, ale wysyła puste maile. Jak ustawię na gmail to wszystko jest OK.
Ma ktoś pomysł dlaczego ta się dzieje? Czy możliwe że to wina oprogramowania?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle-wysyła puste maile
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc