Odp: NEXX WT3020H
Witajcie
Czy do gargulca gargoyle-1.9.2.4-ramips-wt3020-8M-squashfs-factory. trzeba coś dograć żeby działał modem ZTE Mf821? Na poprzednim routerze miałem opcje 3g/4g/lte a tu tylko kabel lub wifi jako tryb połączenia :-/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NEXX WT3020H
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie
Czy do gargulca gargoyle-1.9.2.4-ramips-wt3020-8M-squashfs-factory. trzeba coś dograć żeby działał modem ZTE Mf821? Na poprzednim routerze miałem opcje 3g/4g/lte a tu tylko kabel lub wifi jako tryb połączenia :-/
Najpierw podłącz modem, inaczej opcje od modemu się nie pojawią.
Nie, nie trzeba nic dogrywać.
dzięki. Już śmiga. Jednak na dovado tiny miałem lepsze transfery ale i tak jest niebo lepiej niż na 1043nd który zaczął "kuleć na obie nogi"
Jednak na dovado tiny miałem lepsze transfery
Nie wiem o jakim modelu Dovado piszesz (jeżeli nowe wersje z giga-bitowymi portami to OK). Sprzęt praktycznie wysyca LAN 100Mbps. Ze starym E398 wyciąga u mnie do 85Mbps w nocy na sieci
. Bardzo ważnym szczegółem w tym sprzęcie oprócz wydajnego zasilacza jest dobrej jakości kabel zasilający.
Witam!
Od dłuższego czasy mam problem z internetem na wt3020 z CC 15.05.1 + e3372 rbm lte. Po jakimś czasie (przeważnie kilka dni, mimo połączenia w statusie 3ginfo brak internetu, w logach nie widzę nic podejrzanego ( a zapewne coś tam jest
Dodam, że nieraz restart nexxa z poziomu luci nie pomaga a dopiero restart z odłączeniem od zasilania (zasilacz 2A z Chin)
Planuje więc przesiadkę na LEDE.
Czy mając standardowo flash 8MB zmieszczę tam lede z luci + 3ginfo + gnokii ? Liczę, że pliki do obsługi e3372 są już w obrazie.
W lede nie ma gnokii.
W sumie brak obsługi sms z gui mogę jakoś przeboleć...Czyli rozumiem, że lede z luci zmieści się na 8MB wraz z 3ginfo ?
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź ![]()
Tak, zmieści się.
Nie śledzę ostatnio zbyt mocno rozwoju LEDE, ale czy ten błąd (w trackerze jako 'niepotwierdzony') został już usunięty?
Swojego czasu na ostatnich releasach LEDE czynił ten router nieużywalnym dla obsługi większego ruchu, a potrzebuję taniego przedłużenia WiFi po LANie :-(
Swoją drogą - na kickstarterze z tego co widzę był projekt mający na celu polepszenie supportu dla chipsetu, ale patche wejdą dopiero od wersji 4.11 jądra, a LEDE ma być na 4.9 portowane teraz... ?
Tymczasem: wydanie serwisowe LEDE 17.01.3 wyszło, może jednak ktoś jest w stanie wyłuskać zmiany wewnątrz? :-)
Przecież wszystko jest jawne, po co chcesz "wyłuskać"? Zmiany w drzewie masz tu: https://github.com/lede-project/source/ … lede-17.01 zmiany od 17.01.2 w innej postaci masz tu: https://lede-project.org/releases/17.01 … og-17.01.3
Czy dla chipsetu Nexx'owego zostały wprowadzone jakieś poprawki ratujące beznadziejną sytuację, kiedy to WiFi się 'wieszało' i już nie wracało do życia bez rebootu przy większych obciążeniach...
Nie.
Cezary, pojawił się patch w ostatnim komentarzu.
Jesteś w stanie proszę wygenerować przy najbliższej okazji wersję snapshotową z tym fix'em?
Tyle że ja snapshota nie kompiluje
Jak wejdzie do źródeł to automat zbuduje obrazy, więc będziesz mógł sprawdzić.
Witam
Mam pytanie odnośnie NEXX WT3020. Wgrałem Gargoyle. Oczywiście żeby modem E3372 w wersji Hlink działał stabilnie potrzebny jest Hub. Moje pytanie jest czy możemy podłączyć Hub do routera, w niego wpiąć modem i z tego Hub'a podać również zasilanie do routera kablem micro usb. Może miał ktoś już taką przygodę??
Bez problemu. Zasilanie to zasilanie.
No i nie działa. Trzeba podłaczyć do innego zasilania router. W pętli to jednak nie działa. Nie wzbudza routera
Zrobiłeś kabelek od huba do zasilania nexna do microusb?
Miałem pod ręką nexx i zrobiłem test o jakim pisałeś djchester22. Mam hub dokładnie ten model z linka
https://www.komputronik.pl/product/2975 … ub-h7.html
Podłączałem pod ten porty zwykłe nie te z "piorunkami" nexa a do drugiego obok wsadziłem e3276 nohilink. Z huba tym przewodem do komunikacji podłączyłem go do nexa do gniazda USB. Połączył się i działa stabilnie. Pół roku temu w takiej samej konfiguracji działał mr3020. Tyle, ze tam był jeszcze pendrive wsadzony z extrootem oraz kamerka logitecha. Wszystko działało ponad rok bardzo stabilnie z tym faktem, ze tam modem to był E3131 hilink. Wszystko wpięte do tego huba oraz mr3020 również był z niego zasilany. Zasilacz oryginalny z zestwu 3A
Witam
Mam pytanie odnośnie NEXX WT3020. Wgrałem Gargoyle. Oczywiście żeby modem E3372 w wersji Hlink działał stabilnie potrzebny jest Hub. Moje pytanie jest czy możemy podłączyć Hub do routera, w niego wpiąć modem i z tego Hub'a podać również zasilanie do routera kablem micro usb. Może miał ktoś już taką przygodę??
Jeśli potrzebujesz tylko jeden port USB to NEXX nie potrzebuje Huba, 5V na porcie USB jest bezpośrednio z zasilacza.
Potrzebujesz tylko porządny zasilacz i kabel usb.
Zrobiłeś kabelek od huba do zasilania nexna do microusb?
Cezary podłączałem tak iż hub wpiąłem w usb w nexx i drugi kabel poszedł z jednego z portów hub do zasilania microusb do nexx. Nic się nie działo. Jak podłączyłem kabel z microusb do ładowarki router sie odpalił.
djchester22 napisał/a:Witam
Jeśli potrzebujesz tylko jeden port USB to NEXX nie potrzebuje Huba, 5V na porcie USB jest bezpośrednio z zasilacza.
Potrzebujesz tylko porządny zasilacz i kabel usb.
Ładowarkę podłączyłem która ma ponad 2A i powiem ze jak robiłem speed test to zrywało połączenie. Po zastosowaniu hub z zasilaczem również ponad 2 A problemy zniknęły nawet na ładowarce 0.8 A, która zasilała router
Ładowarkę podłączyłem która ma ponad 2A i powiem ze jak robiłem speed test to zrywało połączenie. Po zastosowaniu hub z zasilaczem również ponad 2 A problemy zniknęły nawet na ładowarce 0.8 A, która zasilała router
Zapewne użyłeś do tego kiepskiej jakości kabla USB, Nexx zasilam zdalnie poprzez adapter zasilania 48V/5V-router i najbardziej prądożerny modem LTE-E398 od ponad 1,5 roku.
Kilka pytań/spostrzeżeń co do użytkowania tego ustrojstwa:
Na obrazach firmware Cezarego LEDE Luci następują ciągłe restarty interfejsu wifi, głównie w trakcie większego ruchu.
Na obrazach Gargoyle restartów wifi brak i router działa stabilnie.
Wiadomo tego routera używa się głównie po wifi.
Co do samego routera: wifi ma słaby zasięg, nie mogę umieścić routerka na strychu, gdyż sygnał spada do takiego stopnia, że powoduje restarty całego routera.
Ogólnie chcę używać LEDE bo jest nowszy i lepszy, router jakby szybciej się uruchamia i jest więcej miejsca w pamięci, mogę jeszcze doinstalować Tora i inne, na co na gargoyle miejsca brak (bez extroota).
Teraz pytanie co do alternatywnego firmware, ktoś tu instalował czytam firmware Padawan i firmware z rozszerzeniem .trx mu weszło?
Znalazłem temat na openrouter: http://openrouter.info/forum/viewtopic. … mp;p=43276
Cytat: "trafiłem na soft od D-Linka DIR-620F, który ma takie same parametry i wgrałem najnowszą wersję softu od niego pochodzącą z marca 2016 i tu miła niespodzianka, wszystko działa! Przyjemny interfejs, stabilne WiFi (na własnościowym sterowniku) z 99% sygnału łapiące z każdego miejsca mieszkania (router usytuowany na środku). "
Firmware jakieś już mam: http://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-620/ … master.bin
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NEXX WT3020H
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc