Temat: MR3420 v3 kompilacja LEDE
Pytanie czysto teorytyczne.
Jak zbudować system na pamięć o wielkości 8mb lub większą ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MR3420 v3 kompilacja LEDE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanie czysto teorytyczne.
Jak zbudować system na pamięć o wielkości 8mb lub większą ?
image/tp-link.mk od ar71xx tym steruje, dla v3 jest tplink-4mlzma, zmień sobie na tplink-8mlzma lub tplink-16mlzma jeżeli masz na taką pamięć wymienioną w routerze.
target/linux/ar71xx/image/tp-link.mk
ale wiesz że v3 nie jest oficjalnie wspierany jeszcze?
na forum lede znalazłem patcha i po spachowaniu pojawił się profil dla v3. Po prostu chcę zobaczyć jak to się odbywa ale w razie czego jest programator i można szybko wrócić do poprzedniego firmware.
PS.
A jest może jakiś sposób żeby Gargoyle wgrać na ten sprzęt ??
Nie potrzebujesz programatora - v3 ma tryb awaryjny w uboocie. A ta łatka z forum lede działa poprawnie.
Jak przeniesiesz sobie łatkę na CC, dodasz obsługę usb do źródłem (bo w CC nie ma obsługi usb dla tego soca) to będziesz miał i gargoyle. Oczywiście po wymianie flash, na 4M nie zmieści się.
mam 8M obecnie ale już jadą 16M. czyli muszę teraz ściągnąć źródła CC to do obsługi USB muszę jeszcze jakiś patch czy wystarczy zaznaczyć w kernel module kmod-usb-core żeby USB było ?
Nie zrozumiałeś, nie obsługę usb w sensie modułów tylko obsługę podsystemu usb w kernelu dla SoC QCA953x bo tego CC nie posiada.
a możesz podpowiedzieć jak ? ewentualnie jakiś poradnik ? sorry bo może dla Ciebie jest to śmieszne ale to jest moje pierwsze podejście
Serio chcesz się za to zabierać dla zwykłego gargoyle?
Poradnika nie ma, po prostu bierzesz łatki np. z lede i wszystko co brakuje backportujesz do starszej wersji kernela.
raczej motyw edukacyjny wchodził w gre więc jak mówisz że nie ma sensu to nie ma o czym gadać
Cezary, czy jest szansa na obraz od Ciebie dla MR3420 v3, nawet bez Luci?
Mam ten ruter u rodziny dziś, bez środowiska do zbudowania, a miałby służyć tylko jako AP (z LEDE).
Przecieram oczy ze zdumienia że odkopujesz takie archiwalne wątki bez sprawdzenia aktualnego stanu rzeczy. Tak, są do pobrania i czyste obrazy i mifi od pewnego czasu.
http://dl.eko.one.pl/firmware/?vendor=T … able=false
Zgubiło mnie nie skorzystanie z wyszukiwarki obrazów, a błędne przeszukanie folderów.
Mea culpa. :-(
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → MR3420 v3 kompilacja LEDE
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc