Temat: MR3420 v3 kompilacja LEDE

Pytanie czysto teorytyczne.
Jak zbudować system na pamięć o wielkości 8mb lub większą ?

2

Odp: MR3420 v3 kompilacja LEDE

image/tp-link.mk od ar71xx tym steruje, dla v3 jest tplink-4mlzma, zmień sobie na tplink-8mlzma lub tplink-16mlzma jeżeli masz na taką pamięć wymienioną w routerze.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

target/linux/ar71xx/image/tp-link.mk

ale wiesz że v3 nie jest oficjalnie wspierany jeszcze?

4 (edytowany przez marcinsuch 2017-08-12 20:27:10)

na forum lede znalazłem patcha i po spachowaniu pojawił się profil dla v3. Po prostu chcę  zobaczyć jak to się odbywa ale w razie czego jest programator i można szybko wrócić do poprzedniego firmware.

PS.
A jest może jakiś sposób żeby Gargoyle wgrać na ten sprzęt ??

5 (edytowany przez Cezary 2017-08-12 20:29:51)

Nie potrzebujesz programatora - v3 ma tryb awaryjny w uboocie. A ta łatka z forum lede działa poprawnie.

Jak przeniesiesz sobie łatkę na CC, dodasz obsługę usb do źródłem (bo w CC nie ma obsługi usb dla tego soca) to będziesz miał i gargoyle. Oczywiście po wymianie flash, na 4M nie zmieści się.

6

mam 8M obecnie ale już jadą 16M. czyli muszę teraz ściągnąć źródła CC to do obsługi USB muszę jeszcze jakiś patch czy wystarczy zaznaczyć w kernel module kmod-usb-core żeby USB było ?

7

Nie zrozumiałeś, nie obsługę usb w sensie modułów tylko obsługę podsystemu usb w kernelu dla SoC QCA953x bo tego CC nie posiada.

8

a możesz podpowiedzieć jak ? ewentualnie jakiś poradnik ? sorry bo może dla Ciebie jest to śmieszne ale to jest moje pierwsze podejście

9

Serio chcesz się za to zabierać dla zwykłego gargoyle?

Poradnika nie ma, po prostu bierzesz łatki np. z lede i wszystko co brakuje backportujesz do starszej wersji kernela.

10

raczej motyw edukacyjny wchodził w gre więc jak mówisz że nie ma sensu to nie ma o czym gadać

11

Cezary, czy jest szansa na obraz od Ciebie dla MR3420 v3, nawet bez Luci?
Mam ten ruter u rodziny dziś, bez środowiska do zbudowania, a miałby służyć tylko jako AP (z LEDE).

12

Przecieram oczy ze zdumienia że odkopujesz takie archiwalne wątki bez sprawdzenia aktualnego stanu rzeczy. Tak, są do pobrania i czyste obrazy i mifi od pewnego czasu.

http://dl.eko.one.pl/firmware/?vendor=T … able=false

13 (edytowany przez andrut 2018-01-09 19:05:50)

Zgubiło mnie nie skorzystanie z wyszukiwarki obrazów, a błędne przeszukanie folderów.
Mea culpa. :-(