Temat: Problem z konfiguracją MR3420 v2
Witam wszystkich forumowiczów.
Przed świętami dostałem od znajomego router TP-Link TL-MR3420 v2 z modemem E398. Router działa na Gargoyle PL 1.6.2.2 i dodatkowo jest wyposażony w hub usb z własnym zasilaniem.
Na wstępie dodam, że jestem kompletnym laikiem, a sam router miał mi posłużyć przez krótki czas pobytu w Polsce. Dlatego też nie decydowałem się na zakup czegoś porządnego.
Jeżeli chodzi o konfiguracje Internet / WAN:
- Połączenie: Modem/CDMA/3G/LTE
- Technologia: 4G/3G/2G
- Operator: Play Online
Internet generalnie działa choć prędkości nie są jakieś oszałamiające 15 Mb/s do 20 i up do 5 Mb/s. Problem jaki u mnie występuje to raz na jakiś pada połączenie z internetem. Urządzenia łączą mi się tylko z routerem. Restart z poziomi GUI z reguły pomaga i jest spokój na kilka do kilkunastu godzin.
Czy ktoś mógbły mnie pokierować w celu zidentyfikowania źródła problemu.
Na forum doczytałem, że ten modem powinien działać w technologi: 3G/LTE (NDIS) i Protokole: QMI. Niestety u mnie w zakładce protokół jest tylko opcja DOMYŚLNY.
Znalazłem wątek dotyczący instalacji QMI dla v2 z wykorzystaniem uqmi. Niestety podczas próby instalacji wyskakuje bład "server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found"
Na tym etapie postanowiłem, że przestane grzebać, żeby czegoś jeszcze nie zepsuć.
Na koniec życzę Wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt!