Temat: Licznik danych w LEDE LUCI
Witam
Jestem posiadaczem TP-Link TL-WR1043NDv3 z zainstalowanym LEDE LUCI. Czy w LUCI jest możliwość włączenia licznika danych, coś jak w Gargoyle?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Licznik danych w LEDE LUCI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jestem posiadaczem TP-Link TL-WR1043NDv3 z zainstalowanym LEDE LUCI. Czy w LUCI jest możliwość włączenia licznika danych, coś jak w Gargoyle?
Musisz sobie zainstalować, np. luci-app-nlbwmon lub luci-app-vnstat. I skonfiguruj to później (np. miejsce przechowywania danych)
Dzięki ,działa. Mam jeszcze pytanie. Czy można ustawić by zapisywał ten dane na jakiegoś pendriva podłączonego do routera? Chodzi mi o zabezpieczenie przed jakimś zanikiem prądu/
Własnie to napisałem - zmień sobie miejsce przechowywania danych. W ustawieniach to masz (zależy co zainstalowałeś).
w luci nlbwmon = Bandwidth Monitor >konfiguracja >ustawienia zaawansowane>Database directory i tu wpisujesz np.mnt/sda1/nlbwmon lub ustawiasz w terminalu w pliku konfiguracyjnym .
Przy okazji uzywam tez nlbwmon ale zauważyłem ze : Zyxel - router główny >>>> most wi-fi reylad >>>> WDR3600 do niego komputer podłaczony kablem do lan - nie jest widoczny w statystykach tylko mam WDR3600 - inne urzadzenia po wi-fi widac normalnie w statystykach .
Pytanie czy mam coś źle skonfigurowane czy to bład w nlbwmon
Zgłoś buga na bugs.lede-project.org
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Licznik danych w LEDE LUCI
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc