Temat: Licznik danych w LEDE LUCI

Witam
Jestem posiadaczem TP-Link TL-WR1043NDv3 z zainstalowanym LEDE LUCI. Czy w LUCI jest możliwość włączenia licznika danych, coś jak w Gargoyle?

2 (edytowany przez Cezary 2017-12-28 13:37:15)

Odp: Licznik danych w LEDE LUCI

Musisz sobie zainstalować, np. luci-app-nlbwmon lub luci-app-vnstat. I skonfiguruj to później (np. miejsce przechowywania danych)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dzięki ,działa. Mam jeszcze pytanie. Czy można ustawić by zapisywał ten dane na jakiegoś pendriva podłączonego do routera? Chodzi mi o zabezpieczenie przed jakimś zanikiem prądu/

4

Własnie to napisałem - zmień sobie miejsce przechowywania danych. W ustawieniach to masz (zależy co zainstalowałeś).

5

w luci nlbwmon  = Bandwidth Monitor >konfiguracja >ustawienia zaawansowane>Database directory  i tu wpisujesz np.mnt/sda1/nlbwmon  lub ustawiasz w terminalu w pliku konfiguracyjnym .

Przy okazji  uzywam tez nlbwmon  ale  zauważyłem  ze :   Zyxel - router główny  >>>> most wi-fi reylad >>>> WDR3600 do  niego  komputer podłaczony  kablem  do lan   -  nie  jest widoczny w statystykach  tylko  mam  WDR3600  - inne urzadzenia po wi-fi  widac  normalnie  w statystykach  .
Pytanie czy  mam  coś  źle skonfigurowane  czy to bład w nlbwmon

6

Zgłoś buga na bugs.lede-project.org