Cezary,
a czy dałoby radę przy następnej Twojej kompilacji dorzucić jeszcze obraz initramfs jakby ktoś chciał wgrać Lede z breeda.
slg napisał/a:poradziłem sobie, jeśli ktoś chce z breeda wrzucać lede to trzeba przygotować firmware :
cp lede-ramips-mt7621-mir3g-initramfs-kernel.bin firmware.bin && truncate --size 4194304 firmware.bin && cat lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-rootfs0.bin >> firmware.bin
bo widzę, że ludzie różnie kombinują i wychodzi to z różnym skutkiem:
sty napisał/a:I byłbym zapomniał: chcę sprostować metodę tworzenia fw LEDE na potrzeby bootladera breed w systemach linuksowych:
cp lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-kernel1.bin firmware.bin && truncate --size 4194304 firmware.bin && cat lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-rootfs0.bin >> firmware.bin
Chociaż szczerze powiedziawszy to też nie zadziałało. Docelowo wgrałem poprzednią metodą (nie wstawało - tzn. nie do końca: nie utworzyły mi się wszystkie wymagane partycje, a w tym najważniejsza ubi_1) i przy drugim podejściu wgrałem jedynie sam lede-ramips-mt7621-mir3g-squashfs-kernel1.bin - dopiero zaskoczyło.
Ogólnie metoda wgrywania LEDE, zarówno oryginalna jaką opisał Cezary, jak i ta z breede, jest dosyć upierdliwa i to należałoby uznać za największy minus tego routerka.

EDIT: no i Breeda można wgrać z oryginalnego softu po odblokowaniu ssh, żeby mieć "uchyloną/otwartą furtkę" przed wgrywaniem np Lede
Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *