Temat: WR1043+WiFi+Telefon=Problem
Witam, mam 1043ND smigajacy na Backfire 10.03 (ktorys z obrazow obsy, aktualnie nie pamietam juz ktory) i mam problem z polaczeniem telefonu Xperia X10 z WiFi.
Caly czas telefon pokazuje "Pobieranie adresu sieciowego" a potem "Nie mozna polaczyc".
W ustawieniach WiFi nie pamietam zebym cos mieszal, ale moze kiedys splodzilem tam jakiegos buga ![]()
Co ciekawe wiekszosc laptopow jakie u mnie goscily laczyla sie bez problemu. Choc niektore starsze tez nie mogly sie polaczyc wlasnie ze wzgledu na blad pobierania adresu sieciowego. Te ktore sie laczyly to byly laptopy z WiFi N.
Wiec prawdopodobnie cos jest nie tak z WiFi G.
Niestety sam nie posiadam laptopa, wiec nigdy nie sprawdzalem kompatybilnosci tego routera z innymi sprzetami.
Jedynym urzadzeniem na WiFi jest wlasnie ten telefon, i zalezy mi by mogl sie laczyc z siecia w domu, by odciazyc sobie limit na pakiecie GSM ![]()
Konfiguracja telefonu jest raczej prawidlowa (standardowa) bo u znajomego laczy sie bez problemu.
Jak pisalem wczesniej Backfire jest od Obsego, z wymienionym Gargoyle na LuCi (bardziej mi pasuje).
Ktos mial podobny problem, badz wie jak go rozwiazac?