Temat: Programowanie 1043ND - jak?
Cześć wszystkim!
Posiadam w/w sprzęt w wersji sprzętowej 1. Uwalony soft, do tego uwalone rx/tx. Kolega się bawił no i naprawiał...
W chwili obecnej w putty działa jedynie odbiór, linia nadawania (czyli odbioru) w routerze nie istnieje. Pozostaje wgranie softu programatorem.
Mam programatorek na ch341a - ten mini programator. Do tego program ch341 programmer. Chciałbym tym zaprogramować układ jakim jest wedle wikidev - 25P64V6P
To 16 nóżkowy układ, a jak widać - w mini programatorze jest na nie miejsce (ale nie chcę z niego korzystać z różnych względów) - chce podpiąć pod 25xxx na kablach. Rozumiem, że muszę porównać pinouty i odpowiednio to połączyć?
Pierwszy raz będę prgoramował tym programatorem.
Kolejne pytanie - wiadomo, zrobię zrzut całej pamięci, ale jak potem wrzucić inny soft z zachowaniem ubota i art'a?
Edit: innym wyjściem jest przylutowanie przewodów do wyjścia dip16 z programatora do układu (na pająka) w odpowiednie miejsce i wedle ścieżek - i tak chyba uczynię.
Pozdrawiam.
Temat proszę traktować czysto edukacyjnie - chce jak najwięcej wynieść z lekcji która mnie czeka.