26

Odp: Kamikaze 8.09 i problem z pakietami

1. Po co to ustawiłeś? crond jest cześcią busyboxa, nie ma opcji poza mailto (ktora działa jak busybox jest kompilowany z opcją sendmaila, czego nie ma miejsca w openwrt).
2. Poprawnie to jest - czy jest w '' czy bez jest dobrze. Ja nie używam ichniego gui wiec nie wypowiem sie czy działa dobrze - mam swoją opinię na jego temat smile
3. Jak wszystko z openwrt - konfiguracja jest z /etc/config/* brana i robiona dynamiczne. Jezeli coś nie działa  - mozesz ticketa zrobić na dev.openwrt.org
4. Jak punkt 2. PS. a w ogóle przenieści webif2 na uci? i dlaczego nie uzywasz luci?

PS. - masz zly zakres dostępnych ip zdefiniowany widoczne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Z wiekszoscia problemow sobie juz poradzilem. Jaka jest mozliwosc odpalenia ccxstream do Xboxa jezeli sie wywala, zrodla http://dwl.xbox-scene.com/~xbox/xbox-sc … 15.tar.gz. Jest jakas mozliwosc kompilacji pod nowy uClibc ?

28

Ściągnij sobie źródła i przekompiluj pod SDK.

29

Nigdy sie nie bawilem SDK, nigy nic nie udalo mi sie skompilowac. Nie oznacza to ze tego nigdy nie zrobie. Chodzi mi tylko o to, czy jest mozliwosc kompilacji z tych zrodel co podalem (zapewne po uprzednich zmianach). Bo nauka mnie czeka od "0" i warto by wiedziec, ze jest szansa na sukces, przynajmniej w tym przypadku.

30

Możliwość kompilacji zawsze jest. Czasami natomiast jest to kwestia bibliotek których program wymaga, bo jest też trzeba przekompilować.

31

mam problem z konfiguracją samby pod 8.09... skrypt się uruchamia natomiast nieuruchamia się proces smbd ... co dziwne uruchamia się nmbd... co może być przyczyną.....

32

Brak wpisu w /etc/hosts?

33

wpis jest....
127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 nazwa hosta

34

No to zobacz w logach po uruchomieniu co sie dzieje. Zobacz na konsoli tez, jak z palca uruchomisz.