Ja takze opisze swoje problemy z 8.09
Moze robie jakis kardynalny blad, a moze ten system tak ma, przesiadka z whiterussian
System "przewalony" na hdd zgodnie z opisem na forum.
Wszystko niby dziala, ale:
1. Cron
SHELL=/bin/sh
PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/opt/bin:/opt/sbin:/opt/usr/bin:/opt/usr/sbin
MAILTO=""
HOME=/
wyciag z logread :
Nov 12 18:50:01 OpenWrt cron.err crond[778]: user root: parse error at SHELL=/bin/sh
Nov 12 18:50:01 OpenWrt cron.err crond[778]: user root: parse error at PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/opt/bin:/opt/sbin:/opt/usr/bin:/opt/usr/sbin
Nov 12 18:50:01 OpenWrt cron.err crond[778]: user root: parse error at HOME=/
Dlaczego nie dziala - nie mam pojecia
2. Firewall
Dopuki nie zmienie z w webifa, firewall wyglada tak:
config defaults
option syn_flood 1
option input ACCEPT
option output ACCEPT
option forward REJECT
po zapisie:
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'ACCEPT'
Otwarcie portu, przekierowanie nie dziala, dopuki nie zrobie konfiguracji "z palca"
3. Konfiguracja samby - tworzona dynamicznie z pliku smb.conf.template i pliku samba z katalogu conf, czy cos w tym stylu - porazka
4. Klopot z instalacja Webif2, nie dziala poprawnie. Klopot z ccxstream - nie dziala (biblioteki). Za groma nie moge odpalic trannsmision - wywala bibliteke gnuplot.
Moze jakies sugestie coby routerek byl domowym NAS'em i mial szybkiego klienta torrenta z webif ?
Luci mnie totalnie zalamal po funkcjonalnosci Webif2.
ps. logread wyrzuca mi ciagle:
Nov 12 19:44:11 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[815]: no address range available for DHCP request via eth0.1
Nov 12 19:44:25 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[815]: no address range available for DHCP request via eth0.1
o co biega ?