Temat: Znikająca sieć 2,4GHz w WRT1200AC
Witam forumowiczów ![]()
Postanowiłem napisać temat ponieważ ostatnio zaczęły się dziać dziwne rzeczy z moim Linksysem, któregoś dnia przyszedłem z pracy i po włączeniu routera zauważyłem iż moja sieć 2,4GHz zniknęła, nie była kompletnie widoczna, ani w laptopie ani w telefonie. Wgrany był wtedy któryś z obrazów CC od Cezarego. Pomyślałem, że super router trafi na gwarancję i znów zostanę bez neta. Po zdjęciu routera z półki i podłączeniu kablem do laptopa wifi wróciło włączyłem obydwa pasma 2,4/5GHz i ponownie odniosłem router na swoje miejsce i sytuacja znów się powtarza z tym, że sieć 5GHz jest wtedy widoczna, 2,4GHz brak. Już miałem oddać go na gwarancję, ale spróbowałem wgrać jeszcze obraz z innej stronki "openwrt-WRT1200AC-GO2016-04-01-upgrade.tar" i tu moje zdziwienie wszystko działa obydwa pasma 2,4/5GHz startują bez problemu. Wczoraj próbowałem wgrać LEDE od Cezarego, aby mieć możliwie najnowsze FW i soft i niestety ponownie coś fiksuje.. Ustawiam sobie wszystko, modem, arię, minidlna, ustawiam sieć 2,4GHz i wszystko działa, gdy tylko wyłączę router i przeniosę na docelowe miejsce sieć 2,4GHz znika. Nie wiem co mam o tym myśleć bo jakby fizycznie padł układ od 2,4GHz to nie powinno kompletnie działać a tu router jest bardzo wybredny.. obecnie działa mi tylko ten jeden soft na starszym CC, Ostatniego Gargoyle jeszcze nie sprawdzałem.. ale zgłupiałem.. nie wiem czy mam go oddawać na gwarancję (skoro niby działa) czy to coś z softem.