smereka napisał/a:Na nexx3020 jak testowałem z E3276 hilink to miałem 60 downloadu
Nie ma aktualnie lepszego produktu w relacji power/econo do obsługi modemów LTE USB. Mój z Orange i E398 wyciąga w nocy do 85Mbps (nie wiem czy sieć wówczas osiąga więcej, gdyż modem mam na zewnątrz w alu- obudowie wraz z Nexx WT-3020, ale sam modem w teorii wyciąga tylko do 100Mbps). Teraz jest [url]
[/url] ,
CSQ:29 RSSI:-55 dBm MCC MNC:260 03 LAC:FFFE (65534) CID:4749F01 (74751745) TAC:E6F0 (59120) RSCP:- dBm Ec/IO:- dB RSRP:-84 dBm SINR:- dB RSRQ:-11 dB Urządzenie:Huawei Technologies Co., Ltd. E398
.
smereka napisał/a:Dodatkowo mój nexx ma przerobioną sekcję zasilania bo z tą przez przewód micro usb różnie bywało. I nie chodzi tu bynajmniej o sam przewód bo ten daje rade ale do drogę od złącza micor usb do złącza usb modemu.
Też mam przerobione zasilanie na jack, a modem dostaje prąd bezpośrednio z przejściówki/przedłużki kabla USB. W domu można zasilać ten router poprzez micro USB, ale absolutnie nie tym kablem dołączonym do zestawu (na start możemy przećwiczyć rzut do kosza-jeden router tak podłączyłem modemem CDMA i zastanawiałem się czemu pojawiają się restarty, drugi kupiony Nexx to kabel sam zaliczył zgon z E3276, za nim go jeszcze przerobiłem, za to np. z kablem od Sony Z1 działał bardzo fajnie).
lgolebio napisał/a:W jaki router mam celować, który spokojnie udźwignie takie łącze ? Raczej patrzeć na Linksys WRT1900ACS, Linksys WRT1200AC, TP-LINK Archer C2600, Netgear R7500/R7500v2/R7800 czy coś tańszego też da radę ?
Ma ktoś może takie doświadczenie w przypadku takich prędkości ?
W żaden z nich, jeżeli głównym priorytetem ma być wydajna/stabilna obsługa modemu USB/LTE (to tak jakbyś chciał wjechać do ogródka koparką celem wyrwania pomidora- tak w tym przypadku więcej narobisz szkód/tak i ww z obsługą modemu LTE może być różnie: może być za mało prądu na magistrali USB, może nie osiągniesz nic więcej niż w przypadku Nexx, a może sama obsługa portu USB w tych urządzeniach nie jest tak rewelacyjna? CPU zastosowany w Nexx jest używany w Dovado Tiny AC, z własnego testu mogę powiedzieć że obsługuje lepiej magistralę USB od WDR3600-testowałem z równoczesną obsługą modemu LTE i webcam USB).