Temat: OpenWRT, TP-Link WDR4300, zaniżone transfery
Witam serdecznie.
Posiadam obecnie łącze 250 Mbps. Niestety router TP-Link WDR-4300 na sofcie OpenWRT CC z Luci zaniża transfery na wszystkich interfejsach do ok. 150 Mbps. Poszerpałem w Internecie i szybko doczytałem się, że wynika to z braku wsparcia tego oprogramowania dla sprzętowego NAT oraz że jedynym ratunkiem jest instalacja fabrycznego oprogramowania.
Posty do których dokopałem się pisane były kilka lat temu. Jak rozumiem te informacje są nadal aktualne?
Jeśli tak, to bardzo proszę (jeśli ktoś posiada) o udostępnienie obrazu firmware z wyciętym bootloaderem (bo rzekomo taki jest niezbędny)... Byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ linki udostępniane przez Cezarego choćby 3 lata temu są już nieaktywne
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Mój router to dokładnie TL-WDR4300 Ver:1.7 z zielonymi diodami. I jeszcze jedna informacja bardzo istotna z tego co pamiętam (przez jakiś czas nie śledziłem branży routerów, a pamięć jest ulotna
) - mój router przeszedł znaną wszystkim modyfikację pamięci autorstwa pana pepe2k, mianowicie kostka 8 MB została zamieniona na kostkę 16 MB. Czy fabryczne oprogramowanie nie będzie się buntować?
Pozdrawiam! ![]()