Witam,
Szukam niewielkiego routera z małym poborem prądu, zasilanego przez port USB (tak, żeby mógł działać będąc podpiętym do jakiegoś powerbanka). Do tego potrzebuję jeszcze jednego portu USB, by móc używać modemu LTE.
Tak, wiem że oczywistym rozwiązaniem był byłby jakiś router MiFi, ale mam swoje powody, żeby chcieć mieć baterię, router i modem osobno.
Znalazłem ostatnio coś co mogłoby mi odpowiadać: GL-MT300N od małej chińskiej firmy GL Innovations. Widziałem, że są dostępne obrazy dla starszych modeli tej firmy (np. GL-AR150, opartych o SoC Atheros 9331), ale do tych nowszych (bazujących na MTK 7620N) nie mogłem nic znaleźć, chociaż wiem, że routery z tym SoCiem działają z OpenWrt.
Cezary, czy Twoje obrazy będą kiedyś wspierały te routery? Oficjalny firmware producenta teoretycznie jest oparty na OpenWrt, ale jakoś bardziej ufam Tobie niż jakieś mało znanej chińskiej firmie ;-)
Jak sądzicie, czy taka mała zabawka nie będzie miała problemów z prędkościami LTE?
Pozdrawiam,
Zbyt dużo tych gratów się mi już uzbierało, żeby je teraz wypisywać w sygnaturce… ;-)