Temat: Jaki router do stabilnego transmission?
Witajcie,
macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Jaki routerek jest w stanie pociągnąć transmission lub jakąś alternatywę bez wymiękania?
pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaki router do stabilnego transmission?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Jaki routerek jest w stanie pociągnąć transmission lub jakąś alternatywę bez wymiękania?
pozdrawiam
Stary laptop
Standardowa odpowiedź Cezarego: najmocniejszy, na jaki Cię stać ![]()
Hehe a macie jakieś osobiste doświadczenia w tym temacie? Czasem ze specyfikacji może to nie wynikać, a być może któryś dałby rade a można go niedrogo nabyć...
Chciałeś stabilny bez wymiękania. To właśnie jest odpowiedź. Transmission odpalisz i na starym Asusie 500gP ale mocy (i ramu) mu starczy może na dwa torrenty. Silny sprzęt, dużo ramu. Najmocniejszy, na jaki Cię stać ![]()
Cezary,
a czy 700 mhz i 128 ram to już tożna zaliczyć do "dużo" czy raczej kategoria "mało"...?
Przy moim WR710N to niby sporo, ale może się mylę...
Mało ramu.
Jaki jest sens instalowania klienta torrent u siebie_
Już bez przesady z tym RAMem.
Przez wiele lat korzystałem z transmission na NSLU2 i bez problemu radziło sobie z 10-15 torrentami, które w sumie były ograniczone tylko prędkością portu USB (czyli około ~5MB/s).
Po przesiadce na mi mini 2 ze 128 MB RAMu też wszystko mi pięknie chodziło z RSSem. Prędkości które osiągałem były ograniczane tylko przez WiFi na 2.4 GHZ, bo modem był podpięty właśnie po WiFi.
Transmission jest rewelacyjne pod względem działania z małymi sprzętami.
Chyba nie czytasz forum openwrt.org ![]()
A suplementacja w postaci Raspberry Pi 2 "do odwalania roboty", a router tylko do przesyłania danych?
Już lepiej to brzmi.
Na Pi też sie cudów nie spodziewaj ![]()
Pod NAS'a z transmission polecam Banana Pi M1/M1+ (aktualnie ok 140zł na alliexpress). Posiada porta SATA i Gigabitowy LAN, procek 2x1ghz, 1gb ram, transfer do HDD po sieci do 40MB/s. Do tego OpenMediaVault i właściwie wszystkie funkcje do wyklikania w GUI.
W podobnych pieniadzach mozna poskladac cos w formacie mini-itx na atomie.
Osobiscie jade na plycie D425kt + 4gb ramu...transmission potrafi szarpnac nawet taka ilosc ramu ![]()
Nadal nie rozumiem po co skoro można przenieść to an VPSa za 3E miesięcznie.
Nadal nie rozumiem po co skoro można przenieść to an VPSa za 3E miesięcznie.
Ściągasz torrenta na serwer a potem jeszcze raz ściągasz go na dysk? Czy to nie jest trochę bez sensu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaki router do stabilnego transmission?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc