jarek7714 napisał/a:Co do długości trwania promocji-Play wpadł we własną pułapkę, ma setki tysięcy aktywnych kart z tą promocją i nie może wyłączyć z dnia na dzień bez znaczących strat. Przypomnę dla zainteresowanych że ta promocja jest już aktywna od ponad 2,5 roku .
Nie powiedziałbym, że wpadł w jakąkolwiek pułapkę. Weź sobie policz. W mojej wsi mam chyba 3 BTS z LTE od Play. Dajmy na to, że tuż po wprowadzeniu oferty mieli 100 klientów korzystających z tych BTS. Rok później 1000, a za kolejny rok już korzysta, tak średnio licząc z 5-8k ludzi. Infrastruktura jest ciągle ta sama. Ilość ludzi jedynie zmniejsza transfer na osobę. I tak na początku miałeś może 50mbit w szczycie, a teraz masz 1-2 mbit. A jak wyglądają opłaty? Wtedy było 100x 50 zeta co 100 dni, a teraz?
8000 x 50 co 100 dni. Sam widzisz, że jest pełno ludzi, którym taki net pasuje, np. mi, choć w godzinach 19-21 to yt w >480p nie obejrzę.
Niemniej jednak, strony www działają bez zarzutu. Dlatego Play nie uwali tej usługi, bo by zaraz finansowanie padło drastycznie.
jarek7714 napisał/a:Kto dziś to kupi! Jak ma w prepaid darmowe LTE w RBM, a u konkurencji taki pakiet będzie miał przy umowach abonamentowych za połowę ceny.
No tylko standardowo tego darmowego LTE się nie da aktywować, tylko trzeba kombinować z przeniesieniem numeru. Może i to nie problem ale ogromna większość ludzi nie wie, że tak można. Lepiej by się nie dowiedzieli, bo wtedy będę musiał chyba z darmowego Aero w szczycie korzystać. 
Cezary napisał/a:Te tańsze na allegro to nie są 3372 tylko np. 3370 lub modemy sprowadzane z rosji z innych sieci (megafona). Często też nie wiesz jaki mają soft (zwykły czy hilink) ani w której wersji. Jakub przynajmniej opisuje dokładnie z czym masz do czynienia i te modemy są przystosowane na nasz rynek.
Mi się udało kupić e3372s zwykły z logo orange za chyba coś koło 140 zł.