1

Temat: Własny motyw do OpenWrt LuCI - jak zacząć?

Poszukując jakiegoś "znośnego dla oka" motywu dla Luci/Gargoyle natrafiłem na taki o to staroć "luci-theme-minipwner.ipk" niestety próby instalacji kończą się niepowodzeniem, więc pomyślałem że może udałoby mi się samemu jakiś motyw skleić. Układ z tego motywu właśnie jest dla mnie interesujący, niestety nie wiem od czego za bardzo zacząć, więc postanowiłem napisać ten temat, aby forumowicze którzy się już w takie coś bawili poprowadzili przez trudne początki. Nie chcę aby ktoś mnie uczył arkuszy styli, chodzi mi o samo funkcjonowanie takiego skina, zasadę tworzenia.. wiadomo oprogramowanie w routerze trochę różni się o zwykłej strony www.

A tak wyglądał motyw, który znalazłem i nie mogę zainstalować.
http://4.bp.blogspot.com/-a4S0CUdSQdM/UOBKfh7bg4I/AAAAAAAAAnQ/qBZ_u5f_tXA/s1600/born+to+pawn+2.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-cs4YjovYn5o/UOBKVrMI8kI/AAAAAAAAAnI/cDD64ypQwds/s1600/born+to+pawn.jpg

THX za zainteresowanie tematem.

Używasz moich pakietów/obrazów z github?
Chcesz abym dalej je rozwijał i tworzył nowe?
Postaw kawę

2

Odp: Własny motyw do OpenWrt LuCI - jak zacząć?

Ściągnij sobie motyw wgetem i rozpakuj go to będziesz wiedział co jest w środku. Porównaj  do oryginalnego itp. Wtedy będziesz wiedział co i jak.

3

Albo weź bootstrap i zmodyfikuj go sobie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

PS. Oczywiście jak wymodzisz nowy motyw to podziel się nim.

5

Na razie jestem na etapie rozeznania, co jest co.. więc do samego tworzenia motywu jeszcze długa droga, ale jasne jeżeli coś stworzę i będzie to godne ukazania forumowiczom to jak najbardziej się podzielę.

Postaw kawę

6

Chcesz zrobić całkowicie własny czy do czegoś innego potrzebujesz?

7

Wpierw chciałem zrobić/przerobić motyw aby wyglądał podobnie do tego ze zdjęć z początku tematu, normalnie prywatnie siedzę na LuCI z bootstrapem ale mnie irytuje jego rozmiar, wszystko bardzo porozrzucane po stronie, a ten motyw minipwner wygląda podobnie do bootstrapa ale jest mniejszy, jak dla mnie o wiele bardziej czytelny i na tym mi zależy.. potem jeżeli nabrałbym wprawy to chodzi mi po głowie zrobienie czegoś własnego na wzór innego menu, ale zobaczę jak będzie mi szło bo plany ambitne, a to tak raz dwa się nie zrobi.

Postaw kawę