Temat: Problem z konfiguracją klienta na WR 1043
Witam
Mam następujący problem. Zakupiłem dzisiaj w/w router, wgrałem do niego Gargoyle i nie mogę się połączyć z moją istniejącą siecią.
Wygląda to tak.
Jako baza służy Asmax AR804gu@DLink 624T. Na nim skonfigurowane jest DHCP. W drugim domu mam Black AP (taki chiński sprzęt, ale do tej pory spisywał się dobrze.) Do niego mam podpięte 2 urządzenie, jedno po kablu a drugie po wifi. Oba te urządzenia korzystają z DHCP Asmaxa. Pilnie potrzebuje mieć USB w sieci i muszę zastąpić Black AP TP Linkiem. Problem polega na tym, że TP Link nie chce współpracować tak jak ja tego chce.
Chciałbym, aby TP link zachowywał się jak Black AP, czyli odbierał wifi od asmaxa i rozsyłał w drugim pomieszczeniu i żeby w sieci dało się korzystać z USB.
Obecnie łączy mi się radiowo z siecią, ale nie mam dostępu do adresów lokalnych (gdy pinguje asmaxa nic nie idzie i inne komputery też nie są widoczne). Jak mam włączone DHCP na TP Linku tak się dzieje, ale Internet chodzi. Jak wyłacze dhcp i skonfiguruje ręcznie to siada wszystko i Internet i sieci lokalnej też nie ma.
Jeśli coś niezrozumiale napisałem to proszę o wyrozumiałość, ale to moja pierwsza styczność z tak zaawansowanym sprzętem.
Na wszelkie pytanie postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.
Z góry dziękuję za pomoc.