101

Odp: Gargoyle 1.9.0.1

Cezary,

Ja akurat czekałem na nowe Gargoyle wink
Czy programy lw-gpio oraz lwbuttond, które kiedyś kompilowałeś, będą działały z nową wersją?
I czy przewidujesz kompilację na WNDR3700 v1?

102

Jak pisałem - tak, docelowo będą. Programy które wymieniasz to cześć littlewire, nie kompilowałem tego jeszcze na CC.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

103

Zrobiłem format pendriva z zaznaczoną opcją "Użyj nośnika jako pamięci wewnętrznej (external root - extroot):", ale chyba nie został utworzony ponieważ w menu dodatki nie mam dodatkowej przestrzeni.

TL-WDR3600 Gargoyle PL by obsy

104

Pokaz co masz w /etc/config/fstab

105 (edytowany przez andromenda 2016-03-21 22:44:44)

Kosnola to dla mnie czarna magia, permission denied

root@Gargoyle:~# /etc/config/fstab
-ash: /etc/config/fstab: Permission denied

Filesystem           1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
rootfs                     832       412       420  50% /
/dev/root                 6144      6144         0 100% /rom
tmpfs                    63012     37852     25160  60% /tmp
/dev/mtdblock3             832       412       420  50% /overlay
overlayfs:/overlay         832       412       420  50% /
tmpfs                      512         0       512   0% /dev
tmpfs                    63012     37852     25160  60% /tmp/share_home/anonymous/1

106

użyj polecenia:
cat /etc/config/fstab

https://tplinkforum.pl - Polskie forum poświęcone tematyce urządzeń firmy TP-Link i Neffos

107

Coś musiało być nie tak z pendrivem bo po podłączeniu do windowsa był dysk chroniony przed zapisem. Po ręcznym sformatowaniu już działa.

108

Bo miał system plików którego ułomny windows nie znał i dlatego taki komunikat wyświetlał.

109

Na chwilę obecną na Archery C5 wszystko działa prawidłowo.
Zobaczymy jak stabilnie będzie działać przez najbliższych kilka dni.

TP-Link Archer C5 + Dysk + racoon

110

PS - nie przywiązujcie się do wersji 1.9.0.1. Będzie parę zmian, więc tak zostanie to zatwierdzone w gicie to zrobię następną wersję.

111

Cezary czy jest możliwość skompilowania nowego gargulca dla TL-WR703N ? (z większą kością flash)

112

Zobacz post #37.

113

Szkoda hmm
Trochę osób jest które mają flashmoda na różnych zabawkach i by pewno protestowały.
Nie ma innej opcji ?

114 (edytowany przez zbynex 2016-03-22 11:07:03)

@Cezary jak widać jest więcej użytkowników z FlashMOD więć mimo wszystko prośba abyś rozważył przy następnej kompilacji softy na modowane routery. Statystyki są nieubłagane i jasno wynika z nich że najwiecej działa tych najtanszych modeli z gargoyle i przypuszczam że blisko połowa pewnie z modami. Przecież teraz jak poprzenosiłeś na downloadzie te softy do osobnego katalogu to uwaleń sprzętu nie będzie tak dużo. Dawniej się po prostu zlewały te softy i można było przeoczyć to w nazwie pliku.
A jak już ktoś uwali to przecież interfejs nie kosztuje majątek a głupota musi kosztować smile.

WNDR 4300, WT3020F, TL-WR842NDV2 i MR3420V2 RamMOD FlashMOD U-Boot + Hilink E3372s + RTL2832u + IT9135v02 + HDD + VOIP + Gargoyle PL 1.10.0.1 by Obsy

115

Cezary napisał/a:

Zobacz post #37.

Szkoda. To może umieścić te softy w innym folderze niż pozostałe z ogólną informacją "Uwaga ....."

Może było by mniej uwaleń.

116

Statystyki mówią tylko tyle że jest często używany, a ja zakładam że dlatego żeby był tani. Niestety w statystykach nie spływa mi ilość flash/ram, więc nie wiem ile procent z tego to te zmodyfikowane. Nie wiem, zobaczymy czy będą.

117

zbynex napisał/a:

...Cezary...Miałbym do Ciebie wielką prośbę. Czy dałbyś rade jeszcze skompilować firmware do MR3420V2 i MR3220V2...

Cezary napisał/a:

...Raczej nie. Później jest tylko problem z tymi obrazami bo ludzie uwalają routery przez to że nie czytają do czego to jest...

Yyy, ale to Twój problem? Okulary na oczy trzeba założyć. Równie dobrze ja do swojego WNDR4300 też mogę wgrać od WDR4300. Dziwne tłumaczenie.

118

Kompletnie nie mój problem. Tylko że mejli "ratunku co robić" dostaję od groma, właśnie od właścicieli mr3x20 którzy za grosz nie potrafią przeczytać tekstu.

119

Witam serdecznie.Uwaliłem kolejny raz ruter bo zachciało mi sie wgrywać Gargoyle nowe ,ale ze cos mi nie działało chciałem powrócić do wersji 1.8.1 i ruter padł wiec zabieram sie do wgrywania bootloadera ale mam do was pytanie bo przy okazji chciałbym mieć uboota antycegłe wiec jakie macie sugestie co wgrać jak wersje firmware.Pozdrawiam

120

Po prostu wgraj cokolwiek, później soft tplinka przywróć i na koniec ostatnią wersję dostępną na stronie tpilinka - one mają uboota.

Co nie działało na 1.9?

121

Może by wprowadzić inny HWID dla modowanych urządzeń?
Pierwsza instalacja by była robiona skryptem lub przez sysupgrade z parametrem F ( po uprzednim sprawdzeniu CRC)
a z kolejną nie było by problemu.
Firmware nie pasowało by do zmiany z oficjalnego softu, oraz dla nie modowanych routerów.
Jeśli ktoś używa parametrów --force do aktualizacji firmware na nie modowanym routerze to już jego wina.
Po prostu szkoda marnować urządzeń które dają sobie radę z nowym Gargoyle.

https://tplinkforum.pl - Polskie forum poświęcone tematyce urządzeń firmy TP-Link i Neffos

122

W sumie to jakiś pomysł. Pomyślę nad tym.

123

Cezary napisał/a:

PS - nie przywiązujcie się do wersji 1.9.0.1. Będzie parę zmian, więc tak zostanie to zatwierdzone w gicie to zrobię następną wersję.

Czyli tej chyba nie będzie na mojego netgeara, ale następna będzie ?

Xiaomi 3G Cezarego (!), Xiaomi 4 i 4A z Openwrt by Obsy i Pandorabox 19.2, modem fiber ZTE 660, NAS Qnap 453mini, net 250/25Mb/s, hackintosh

124

Czy po prostu cierpliwie poczekaj.

125

yabba235 napisał/a:
Cezary napisał/a:

Czyli tej chyba nie będzie na mojego netgeara, ale następna będzie ?

Chlopie, Cezary robi naprawde kawal swietnej roboty i udostepnia to charytatywnie, nie zadreczaj go. Ja poczekam na swoim WNDR3800 az wszystko zacznie hulac po bozemu, nie pali mi sie.
A swoja droga zachecam do klikniecia w magiczny przycisk "przekaz darowizne". Cezary tez czlowiek i jakis browarek by sie czasem przydal.

MiniPC 6xRJ45 2Gb, N100, 16GB DDR5, 1TB NVMe (Gargoyle)
Linksys WRT3200ACM (Gargoyle)
Tp-link 1043NDv2 (Gargoyle)