Cezary napisał/a:zbynex napisał/a:@Cezary
Miałbym do Ciebie wielką prośbę. Czy dałbyś rade jeszcze skompilować firmware do MR3420V2 i MR3220V2 oczywiście wszystkie posiadają RamMOD i FlashMOD.
Posiadam kilka sztuk takich które ciągle działają z różnymi konfiguracjami.
Chętnie bym potestował ten soft.
Z góry wielkie dzięki.
Raczej nie. Później jest tylko problem z tymi obrazami bo ludzie uwalają routery przez to że nie czytają do czego to jest.
Cezary a może by te firmware umieszczać w osobnych katalogach o nazwie np: "UWAGA-Firmware tylko dla modyfikowanych routerów" lub coś podobnego.
Owszem masz rację z tymi uwalonymi routerami ale jak sam wspomniałeś to przez nieczytanie informacji ale na to już nie ma rady.
Czytając twoje forum widziałem że jest też dużo użytkowników którzy potrafią zabić router poprawnym firmware.
Tych routerów na rynku jest cała masa i w dużej części poprzerabiane w związku ze śmiesznymi kosztami modyfikacji. Były to przez długi czas najlepiej sprzedające się routery z racji niskiej ceny do jakości i do tego czasu sprzedają się jak bułki rano w piekarni
.
Mimo wszystko ponawiam swoją prośbę bo wyczekuję od dawna twojej kompilacji z racji tego że dość często muszę modyfikować ustawienia firewalla a w Luci nie da się tego ustawić z GUI. A cofnąć się nie mogę bo mam wszystkie tunery TV na RTL a stary Gargoyle 1.6 nie wspiera ich jak sam kiedyś mi pisałeś.
Proszę Cię abyś mimo wszystko rozważył firmware do MR3220V2 i MR3420V2 z FlashMOD.
WNDR 4300, WT3020F, TL-WR842NDV2 i MR3420V2 RamMOD FlashMOD U-Boot + Hilink E3372s + RTL2832u + IT9135v02 + HDD + VOIP + Gargoyle PL 1.10.0.1 by Obsy