Temat: Trzy kamery ip, ten sam port, "lokalne" przekierowanie?
Witam Panów.
Pojawił się kolejny problem...
W skrócie (config):
- trzy kamery ip (obsługujące Onvif), każda ma swoje IP (RoCam NCH001) (typu ChCh - chińska ch**nia) - brak wsparcia;
- rejestrator hybrydowy H.264 (typu ChCh) - brak wsparcia;
- TP-Link MR-3220 v.2 CC 15.05
Każda z kamer ma możliwość skonfigurowania IP, portu itp., jednak rejestrator nie wykrywa kamer (na skonfigurowanych portach), a jedynie poprzez protokół Onvif - nie wiedzieć czemu - skonfigurowany na port 8000 (wszystkie trzy kamery). Oczywiście chcąc podłączyć wszystkie trzy "gryzą się" między sobą, bo działają na jednym porcie. Nie mam możliwości zmienić tego portu na jaki kolwiek inny przez soft w kamerach.
Do kamery mogę się dostać przez telnet, jednak dostępne opcje są niezwykle "użyteczne" (help, który wyświetla dostępne opcje: help, quit, status, reboot, restore upgrade).
Pomyślałem o czymś - jakby przekierowanie portów lokalnie. Czy to wykonalne? Jeżeli tak, to jak? Np:
Kamera 1:
Ip: 192.168.1.121, widoczna na rejestratorze na porcie 8000
Kamera 2:
Ip: 192.168.1.122, widoczna na rejestratorze na porcie 8000, przekierowana lokalnie na port 8001
Kamera 3:
Ip: 192.168.1.123, widoczna na rejestratorze na porcie 8000, przekierowana lokalnie na port 8002
Rejestrator widzi kamery na portach 8000, 8001, 8002. Da się to zrobić? Jeżeli tak, to jak? Jeżeli nie, kombinował ktoś już z czymś podobnym? Kamery mają wbudowany serwer HTTP (służący do konfigu kamery), można się dostać do kamery przez telnet - bezużyteczne opcje - j.w. FTP odrzuca połączenia.
Gdzieś znalazłem info, że opcje zapisane są w formularzach XML w kamerze, ale jak się do nich dostać?