Temat: Kamera IP RTSP Locomote Video Player Socket Policy Server
Witam,
Posiadam kamerę IP która wysyła sygnał RTSP. W obecnej chwili w Chrome nie ma żadnej prawidłowo działającej wtyczki aby taki stream wyświetlić na stronie www. Więc zaczynają się kombinacje. Wynalazłem że można tego dokonać poprzez Locomote VP który jest niczym innym jak playerem we flashu. Niestety od flasha chyba 8 (mogę się mylić co do wersji) wymagane jest że aby ustanowić połączenie do streamu z playera potrzebne jest otrzymanie na porcie 843 odpowiedniej odpowiedzi XML : <cross-domain-policy><allow-access-from domain="*" to-ports="*" /></cross-domain-policy>. Z tym nie ma problemu ponieważ posiadam perla który działa na stosownym porcie i odpowiada tym właśnie XMLem. Ale problem jest tym że odpowiada na routerze a nie na kamerze. Do kamery nie mam dostępu a player odpytuje o tego XMLa adres ip docelowy czyli kamery. Więc pomyślałem że użyję NAT i będę wskazywał playerowi adres routera, on odpyta router na porcie 843, otrzyma stosownego XMLa i nawiąże połączenie na porcie 554 do routera a ten przekieruje/stuneluje to połączenie do kamery IP. Próbowałem coś takiego : iptables -t nat -I PREROUTING -i br-lan -p tcp --dport 554 -j DNAT --to 192.168.1.213:554 ale to niestety nie działa. Proszę o pomoc w przygotowaniu odpowiedniego wpisu IP tables. Chyba że ktoś ma lepszy pomysł i da się to wykonać inaczej? Aha ... kamera nie ma innego streamu jak tylko ten.