Temat: Gargoyle 1.8.0
Cezary, jest szansa, że będziesz paczkował 1.8.0? Czy odpuszczasz to wydanie? To zdaje się wciąż BB.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.8.0
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cezary, jest szansa, że będziesz paczkował 1.8.0? Czy odpuszczasz to wydanie? To zdaje się wciąż BB.
To jest wciąż BB. I wciąż zburaczone.
Cezary co jeszcze jest skopane w Gargoyle?
Pisałem już wielokrotnie. Obsługa modemów, brak AC, sieć gościnna kuleje i kilka pomniejszych rzeczy.
czyli mamy rozumieć że Gargoyle skończyło się na 1.6 ? Bo zaraz upłynie rok jak wyszła ostatnia sprawna wersja.
Jakoś źle rozumiesz. Gargoyle ma linię 1.7, ma 1.8, zaraz będzie 1.9.
Można tak to ująć. Ja już kilka miesięcy temu przerzuciłem się na CC na głównym routerze. Choć przez jakiś czas używałem testowego Gargoyle 1.7.x i poza tym co Cezary przytoczył ponownie co nie działa w pełni byłem zadowolony.
ta tylko że CC to nie jest Gargoyle. W sumie może się czepiam ale potem będzie linia 1.9.5 i 1.9.8. Nie o to chodzi, OpenWrt rozwija się, wszedł już w faze CC a za parę miesięcy (paręnaście) pewno wejdzie wersja DD. Sęk w tym że w tym tempie Gargoyle nadal będzie siedzieć w przestarzałym BB. Całość straciła impet i to martwi.
Gałąź 1.9 na CC już istnieje. A że ja nie mam motywacji żeby to ciągnąć to już inna historia.
W jaki sposób można zmienić domyślny adres ip routera lan tak żeby miał adres inny niż 192.168.1.1 ?
Potrzebuję zmienić zdalnie gargoyle'a 1.7.0 który często się wiesza a adres wan dostaje właśnie 192.168.1.1
Pytanie z natury dziwnych? Po prostu zmień w gui/przez ssh?
Pytanie normalne, po wgraniu standardowego obrazu odetpnę się od sieci a dostęp do routera mam zdalny.
Wiec nie zmienisz, bo nie masz jak.
To jest wciąż BB. I wciąż zburaczone.
Z przykrością potwierdzam ![]()
Dla WDR3600 nadal obcina mi pasmo o 1/2
Pozostaje czekać na ustabilizowanie 1.9.0
(wrd4300 v1) Cezary ... do tej pory siedziałem na 1.6.2 i ... niestety ciągle mialem jakies problemy (albo co chwile podczas kopiowania z dysku usb router sie resetowal, albo serwer dlna gdy chcialem ogladac film pokazywał na liscie 0 filmow i musialem za kazdym razem na nowo skasowac) ... zobaczyłem wersje 1.8.0 ... no i test. W tej chwili skonczylem calosc ogarniac i ... na dysku z partycją ext4 dlna zaminielo mi katalog films na taki sam z zawartoscią "dlna" - ... oczywiscie wszystkie dane znikly, dysk udostepniony na sieci gdy wchodze w katalogi twierdzi, ze nie mam do nich dostepu, oraz widze brak zakladki "uslugi" w interfejsie web ... cos poradzisz ? ![]()
Odłączyć i podłączyć dysk, może po prostu się odmontował.
Po paru wgraniach softu, problem z dyskiem znikł (pojawiały się inne miedzy innymi ciagle restarty itd). Na chwile obecną nie mogę opanować kamery video
Wcześniej działała ... po ostatnim wgraniu softu przestala. W zakładce USBreset kamera jest widoczna (Microsoft® LifeCam HD-3000 045e:0779) . Natomiast w zakładce webcam "Nie wykryto zadnej kamery USB". Kasowałem plugin i dodawałem ponownie, ale nic to nie dało. Jakiś pomysł ?
Pokaż
cat /proc/bus/usb/devices
logread
Router na sofcie 1.8.0 padł do takiego stopnia, że nie reagował na resety z przycisku, wejscie przez ssh itd. Po paru godzinach załapał połączenie przez putty, wgrałem szybko 1.6.2 i darowałem sobie kolejne eksperymenty
Jakoś ta wersja "stable" w moim wypadku na wdr4300 v1 sie nie sprawdza. Jaja pokolei ze wszystkim - nawet wieszał się na próbie zmiany mac adresu ... Chyba Ty Cezary musiał byś to ogarnąć, żeby miało ręce i nogi
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle 1.8.0
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc