Odp: na co wymienic tp-link mr3420v2?
Zacznijmy od tego, że ten modem na tym routerze nie będzie działał prawidłowo bez zewnętrznego zasilania. Tym bardziej w takich warunkach (wysokie temperatury). Doprowadź sprzęt to w miarę normalnej temperatury pracy (<= ~50 *C) i jak nadal będziesz miał problem, to postaraj się o porządne zasilanie dla modemu. Niektóre aktywne HUBy też mają ograniczenie na poziomie 0,5 A na port.
To też dziś bezpieczniej jest kupować HUB-y USB 3.0, gdyż standard przewiduje 900mA, poza tym dedykowany zasilacz do HUB-a musi mieć co najmniej 2A/5V. Aby zapobiec największej wadzie HiLinka-przegrzewaniu się modemu, to musimy się zdecydować na trudny dla wielu do zaakceptowania krok (zwłaszcza dla tych co mają gwarancję na sprzęt)-rozebrać modem z plastikowej obudowy-więcej niż połowa sukcesu (ja na wyrost do E3276, przypiąłem duży aluminiowy radiator), modem pracuje w podobnych warunkach co u kolegi @gruniu, zero problemu (przed chwilą logowałem się zdalnie aby sprawdzić status sesji-ma aktywną od prawie tygodnia). ![]()