Jak pisałem - pod koniec sierpnia - teraz mam inne wydatki na głowie - jest chwilowo słabiej (śledzę timeline z openwrt) bo wciąż walczą z modernizacjami dla tego sprzęciora - osobiście będę jednak używał trunka - według mnie szybciej teraz pojawiają się w nim istotne poprawki dla mvebu.
Poza tym jak pisałem - dla mnie krytycznym parametrem nie jest zasięg i szybkość radia - są jak dla mnie bardzo dobre te akurat parametry (podkreślam: jak dla mnie). Celuję w większą wydajność ogólną całości pod inne również zastosowania (głównie sieciowe - ale nie tylko) - przemawia do mnie ogólnie wydajniejszy procesor i więcej ram - to, że teraz jest nie za ostro z obsługą przez openwrt to zapewne faza przejściowa - coś nowszego i mniej obczajonego po prostu...grunt, że jest wsparcie dodane na stałe i temat będzie ewoluował.
Chcę uniknąć "budowania czegoś pokroju ITX" - jak podliczyć wszystko razem wcale nie wyszłoby taniej, a wręcz odwrotnie (i mam na myśli tylko normalne kanały dystrybucji urządzeń)... 
...nie wspominając o kosztach eksploatacji - na pewno ten routerek mniej prądzicha będzie łykał...
DiamondBack napisał/a:Jest szansa, by na którąś z tych wersji pojawił się polski Gargulec?
hehe - bierz ode mnie używany (tylko przeze mnie od nowości) WNDR3800 (przyzwoite parametry pod Twoje potrzeby) - mam na zbyciu - 2 setki + k.w. i jest Twój...