Temat: Gargoyle:1.6.2.2 + TL-MR3220 v2 + E3276 = duży kłopot

Dzień dobry,
jestem nowym uczestnikiem forum i użytkownikiem Gargoyle od dwóch dni. Od razu przejdę do rzeczy.
Router z oprogramowaniem oryginalnym w wersji 140929 i modemem z firmware 21.436.03.00.00 działa prawie bezproblemowo czyli zawieszanie się modemu jest sporadyczne (RBM LTE, RSSI -73dBm). Postanowiłem więc uprzykrzyć sobie życie i skorzystałem z Gargoyle :-) Oprogramowanie od razu przypadło mi do gustu. Dużo więcej informacji i znacznie bogatsza konfiguracja. Ale... pojawiły się problemy, z którymi nie umiem dać sobie rady.
1. Po włączeniu routera, modem w ogóle nie che się połączyć. Wyjęcie go z gniazda USB i ponowne włożenie nie przynosi efektu. Dopiero systemowy restart routera sprawia, że modem w końcu się łączy. Tak jest przy każdym włączeniu routera. Czy można coś z tym zrobić, czy pogodzić się z taką urodą tej pary modem-router?
2. Przy umiarkowanym korzystaniu z LTE modem pracuje stabilnie, lecz przy intensywnym pobieraniu danych pojawiają się problemy. Modem co kilka, kilkanaście minut jest restartowany przez router. Wiem, że jest to najprawdopodobniej spowodowane niewydolnością prądową gniazda USB w routerze, ale przy oryginalnym oprogramowaniu TP-Link problem ten pojawiał się sporadycznie. Wolałbym jednak pozostać przy Gargoyle. Nie wchodzi w grę zakup aktywnego huba USB. Planuję zakup zewnętrznej anteny do modemu, ale to jeszcze sprawa w czasie dość odległa. Czy można poprawić stabilność pracy modemu? A może problemem jest nie tylko sprawa jego zasilania?
Pozdrawiam,
Piotr

2

Odp: Gargoyle:1.6.2.2 + TL-MR3220 v2 + E3276 = duży kłopot

1. Włączyć monitor połączenia żeby sam to kontrolował
2. Hub usb z własnym zasilaniem musisz mieć. Dobry hub, nie za 5.99.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

Dziękuję Panu Cezaremu.
ad. 1 - problem rozwiązany.
ad. 2 - to nie problem zasilania, gdyż - jak pisałem - przy oryginalnym oprogramowaniu sprawa wygląda zgoła inaczej.
Piotr

4

Napisałem to w faq. Oryginalne oprogramowanie to oryginalne i nie ma co przyrównywać jednego do drugiego. USB w tym routerze może dostarczyć do 0.5A prądu. A modem przy słabym sygnale lub zmianie technologi może chcieć więcej.
Cokolwiek więc będzie - hub usb z zasilaniem potrzebujesz.

Gówno! Wyrzucam to zasrane Gargoyle!!! Gówno zasrane!!! Podłączyłem dodatkowe zasilanie modemu (1A) i gówno!!! To się w ogóle nie nadaje do korzystania. Wolę już firmowe oprogramowanie, choć dużo uboższe w funkcjonalność, to jednak dużo (!!!) mniej niestabilne!
Przestrzegam wszystkich przed stosowaniem tego zasranego Gargoyle w TL-MR3220 i E3276! Koniec!!!
Piotr

6 (edytowany przez pepe2k 2015-04-18 20:08:37)

mariolaiewelina napisał/a:

Gówno! Wyrzucam to zasrane Gargoyle!!! Gówno zasrane!!! Podłączyłem dodatkowe zasilanie modemu (1A) i gówno!!! To się w ogóle nie nadaje do korzystania. Wolę już firmowe oprogramowanie, choć dużo uboższe w funkcjonalność, to jednak dużo (!!!) mniej niestabilne!
Przestrzegam wszystkich przed stosowaniem tego zasranego Gargoyle w TL-MR3220 i E3276! Koniec!!!
Piotr

Cóż... kupiłeś modem warty 2 tanie wina więc się nie dziw, że jego możliwości są takie, a nie inne.
I następnym razem jak już chcesz coś skrytykować, to może konstruktywniej i kulturalniej smile

Edit: miało być router, nie modem.

pepe2k napisał/a:

Cóż... kupiłeś modem warty 2 tanie wina więc się nie dziw, że jego możliwości są takie, a nie inne.
I następnym razem jak już chcesz coś skrytykować, to może konstruktywniej i kulturalniej smile

Szanowny Panie, nie jesteśmy kolegami, więc trzymajmy się dobrych, polskich zasad.
Skrytykowałem konstruktywnie. Gargoyle nie nadaje się do moich urządzeń. Czego Panu zabrakło w mojej krytyce?
Owszem, wyraziłem swoje emocje dosadnie, lecz nie użyłem słownictwa powszechnie stosowanego przez kompradorów tego państwa, policjantów i margines społeczny. Jeśli jednak kogoś uraziłem - przepraszam.
Nie wiem, ile kosztuje tanie wino (tzw. alpaga, tak?). Router kosztował mnie jakiś czas temu mniej więcej tyle, co dwie butelki dobrej whisky (oczywiście zmieszanej). Jak na proste narzędzie powszechnego użytku, to była to niebagatelna cena. Niemniej cena nie jest dostatecznym wyznacznikiem jakości urządzenia tego lub innego. Narzędzie jest dobre, gdy spełnia swoją rolę, nawet gdy nic nie kosztowało. TL-MR3220 z oprogramowaniem firmowym spełnia swoją rolę dość dobrze (pomimo okazjonalnych zawieszeń modemu, braku monitora sieci komórkowej, obsługi SMS i kodów USSD), z Gargoyle w praktyce jest nie do użytku.
Mam nadzieję, że tą odpowiedzią zaspokoiłem Pański niedosyt.
Piotr

8

pepe2k napisał/a:

Szanowny Panie, nie jesteśmy kolegami, więc trzymajmy się dobrych, polskich zasad.
Skrytykowałem konstruktywnie. Gargoyle nie nadaje się do moich urządzeń. Czego Panu zabrakło w mojej krytyce?
Owszem, wyraziłem swoje emocje dosadnie, lecz nie użyłem słownictwa powszechnie stosowanego przez kompradorów tego państwa, policjantów i margines społeczny. Jeśli jednak kogoś uraziłem - przepraszam.
Nie wiem, ile kosztuje tanie wino (tzw. alpaga, tak?). Router kosztował mnie jakiś czas temu mniej więcej tyle, co dwie butelki dobrej whisky (oczywiście zmieszanej). Jak na proste narzędzie powszechnego użytku, to była to niebagatelna cena. Niemniej cena nie jest dostatecznym wyznacznikiem jakości urządzenia tego lub innego. Narzędzie jest dobre, gdy spełnia swoją rolę, nawet gdy nic nie kosztowało. TL-MR3220 z oprogramowaniem firmowym spełnia swoją rolę dość dobrze (pomimo okazjonalnych zawieszeń modemu, braku monitora sieci komórkowej, obsługi SMS i kodów USSD), z Gargoyle w praktyce jest nie do użytku.
Mam nadzieję, że tą odpowiedzią zaspokoiłem Pański niedosyt.
Piotr

Nie wiem w jakiej galaktyce stwierdzenie "gówno zasrane" to konstruktywna krytyka, ale na pewno nie w naszej.
Nikt Cię nie zmusza do używania Gargoyle, ale spójrz sobie na liczniki użytkowników Gargoyle na konkretnym routerze: http://dl.eko.one.pl/stat.html. Ja tam widzę, że obie wersje MR3220 (v1/v2) znajdują się w top 10, stąd moje stwierdzenie, że to jednak problem jest z Tobą, a nie z Gargoyle, modemem lub routerem.

Alternatywne oprogramowanie wymaga trochę wiedzy i zaangażowania. Cezary zasugerował Ci rozwiązanie, ale Ty je od razu odrzuciłeś, stwierdzając "to nie problem zasilania, gdyż - jak pisałem - przy oryginalnym oprogramowaniu sprawa wygląda zgoła inaczej.". Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz, ale nikt tutaj nie będzie Cię przecież na siłę przekonywać. Nie chcesz wierzyć bardziej doświadczonym w temacie, Twoja sprawa.

Myślę, że jednak najlepszym rozwiązaniem dla takich jak Ty będzie OFW. Mniej Twoich nerwów, naszych nerwów i straconego czasu.

Szanowny Panie bezimienny pepe2k,
poprosiłem o stosowanie się do zasad, nic to nie dało.
Zaznaczyłem, co jest wyrazem emocji, a co merytoryczną krytyką, Pan nie widzi różnicy.
Powoływanie się na zdanie większości świadczy jedynie o Pańskiej niekompetencji (przepraszam, ale to fakt). Z reguły tłum jest w błędzie, a jego wyroki są najgorszymi.
Nikt nie zmuszał, racja. Sięgnąłem po Gargoyle dobrowolnie. Okazało się, że do mojej konfiguracji sprzętowej nie nadaje się. Opisałem wszystko szczegółowo. Zastosowałem się (tak, zastosowałem się!!!) do dwóch rad pana Cezarego. Włączenie monitora sieci trochę pomogło, dodatkowe zasilenie modemu nic (!!!) nie pomogło. Pan tego nawet nie dostrzegł! Może tanie wino zaszkodziło ;-)
Nie znając mnie, zarzuca Pan brak wiedzy i zaangażowania. To niegrzecznie tak pisać. A sformułowanie "tacy, jak Ty" są zwyczajnie wyrazem chamstwa. Tak, chamstwa.
Trochę mniej technikaliów, a więcej ogłady i wnikliwości w czytaniu życzę Panu bezimiennemu.
Piotr

PS. Gdy zaopatrzę się w antenę do modemu, może znowu spróbuję Gargoyle (zachowałem sobie w pliku konfigurację, może się przyda). Bynajmniej nie uważam, że jest to złe oprogramowanie. Życzę panu Cezarem et consortes dalszej radości z robienia czegoś, co jest niewątpliwie dobre w określonych sytuacjach sprzętowych.

10

Zaznaczyłem, co jest wyrazem emocji, a co merytoryczną krytyką, Pan nie widzi różnicy.
Powoływanie się na zdanie większości świadczy jedynie o Pańskiej niekompetencji (przepraszam, ale to fakt). Z reguły tłum jest w błędzie, a jego wyroki są najgorszymi.
Nikt nie zmuszał, racja. Sięgnąłem po Gargoyle dobrowolnie. Okazało się, że do mojej konfiguracji sprzętowej nie nadaje się. Opisałem wszystko szczegółowo. Zastosowałem się (tak, zastosowałem się!!!) do dwóch rad pana Cezarego. Włączenie monitora sieci trochę pomogło, dodatkowe zasilenie modemu nic (!!!) nie pomogło. Pan tego nawet nie dostrzegł! Może tanie wino zaszkodziło ;-)
Nie znając mnie, zarzuca Pan brak wiedzy i zaangażowania. To niegrzecznie tak pisać. A sformułowanie "tacy, jak Ty" są zwyczajnie wyrazem chamstwa. Tak, chamstwa.
Trochę mniej technikaliów, a więcej ogłady i wnikliwości w czytaniu życzę Panu bezimiennemu.
Piotr

PS. Gdy zaopatrzę się w antenę do modemu, może znowu spróbuję Gargoyle (zachowałem sobie w pliku konfigurację, może się przyda). Bynajmniej nie uważam, że jest to złe oprogramowanie. Życzę panu Cezarem et consortes dalszej radości z robienia czegoś, co jest niewątpliwie dobre w określonych sytuacjach sprzętowych.

Sralis-mazgalis.

11

Piotr

Wchodzisz z "buciorami" tutaj, nie mając żadnej wiedzy o sofcie fabrycznym TL oraz Gargoyle i rzucasz inwektywami, tj. zachowanie poniżej jakichkolwiek standardów (gdybyś pisał takie teksty na innych forach nie zdążyłbyś przeczytać tej swojej twórczości, bo już byś został zbanowany).                                                                                                                                  Teraz do meritum-problem z obsługą modemów LTE E3276 i innych na routerach MR3020/3220/3420 jest od dawna znany (słaba wydajność CPU, niewydolne zasilanie USB, zbyt mało pamięci RAM). Co niektórym się wydaje że załatwienie samego zasilania (poprzez HUB, adaptowane przetwornice etc.) go rozwiązuje-NIE!!! Przy sterowniku NDIS-NCM ww routery wykładają się z powodu nie wystarczającej pamięci RAM. To że wydaje się że na fabrycznym sofcie stabilniej działa, nie oznacza że działa tak jak powinien i nigdy nie będzie ze słabym CPU i z 32MB RAM-u. Nawet gdy E3276 będzie w wersji HiLink a sieć osiągała będzie duże transfery.      Do tego jeszcze dochodzi problem przeciążonej sieci LTE P4 (kilku wewnętrznych roamingów z RMB włącznie).                                Oto jak działa E3276 w wersji HiLink z

Nazwa urządzenia:Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.6.2.2 (r42647), by obsy
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:36.4MB / 123.6MB (29.4%)
Połączenia:286/4096
Średnie obciążenie CPU:0.69 / 0.56 / 0.31  (1/5/15 min.)
Czas pracy:55 dni, 11 godz., 8 min.
Bieżąca data i czas:2015-04-19 22:52 CEST 

, a taki teraz jest w sieci transfer http://www.speedtest.net/result/4302022411.png

12

jarek7714 napisał/a:

Wchodzisz z "buciorami" tutaj, nie mając żadnej wiedzy o sofcie fabrycznym TL oraz Gargoyle i rzucasz inwektywami, tj. zachowanie poniżej jakichkolwiek standardów (gdybyś pisał takie teksty na innych forach nie zdążyłbyś przeczytać tej swojej twórczości, bo już byś został zbanowany).                                                                                                                                  Teraz do meritum-problem z obsługą modemów LTE E3276 i innych na routerach MR3020/3220/3420 jest od dawna znany (słaba wydajność CPU, niewydolne zasilanie USB, zbyt mało pamięci RAM). Co niektórym się wydaje że załatwienie samego zasilania (poprzez HUB, adaptowane przetwornice etc.) go rozwiązuje-NIE!!! Przy sterowniku NDIS-NCM ww routery wykładają się z powodu nie wystarczającej pamięci RAM. To że wydaje się że na fabrycznym sofcie stabilniej działa, nie oznacza że działa tak jak powinien i nigdy nie będzie ze słabym CPU i z 32MB RAM-u. Nawet gdy E3276 będzie w wersji HiLink a sieć osiągała będzie duże transfery.      Do tego jeszcze dochodzi problem przeciążonej sieci LTE P4 (kilku wewnętrznych roamingów z RMB włącznie).                                Oto jak działa E3276 w wersji HiLink z

Nazwa urządzenia:Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.6.2.2 (r42647), by obsy
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:36.4MB / 123.6MB (29.4%)
Połączenia:286/4096
Średnie obciążenie CPU:0.69 / 0.56 / 0.31  (1/5/15 min.)
Czas pracy:55 dni, 11 godz., 8 min.
Bieżąca data i czas:2015-04-19 22:52 CEST 

, a taki teraz jest w sieci transfer http://www.speedtest.net/result/4302022411.png

[O, następny cham :-(]
O jakich standardach Pan piszesz? Słownika ortograficznego Pan nie masz? Języka polskiego i polskich obyczajów Pan nie znasz? A może w przerwach pomiędzy majdrowaniem śrubokrętem też pijesz Pan tylko tanie wino?
No naprawdę - czy każdy techniczny musi być chamem???
Panie Jarku (tak chyba ma Pan na imię) - oprócz tego, co się pisze, równie ważne jest to, JAK się pisze. Rozumie Pan to?

Dla tych, co potrafią czytać i rozumieć przeczytane. TL-MR3220 z fabrycznym oprogramowaniem, z modemem E3276 bez dodatkowego zasilania, w sieci RBM działa dobrze - jedno zawieszenie się modemu na dobę, dwie doby. Gargoyle bez/z dodatkowym zasileniem modemu (w praktyce nie ma to żadnego znaczenia; może mój egzemplarz routera akurat jest bardziej wydajny prądowo?) powoduje trzy, cztery zawieszenia modemu podczas ściągania testowego pliku 1 GB. Wniosek? Kto ma rozum, niech go użyje.
Piotr

13

Szanowny Panie @mariolaiewelina:
1. Ładniej by wyglądało, jakby Pan post nr 5 tego wątku napisał tak, jak końcówkę ostatniego posta, czyli nr 12 tego wątku.
2. Zapewne nie płacił Pan za oprogramowanie, więc po co te nerwy.
3. Używa Pan słów "Kto ma rozum, niech go użyje" więc może warto wprowadzić swoje własne poprawki, napisać jakieś biblioteki i pochwalić się nimi. Zdobędzie Pan uznanie społeczności itd itd. Naprawdę jest o co walczyć.

Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne oraz stylistyczne. Jestem tylko zwykłym, prostym, mechanikiem zmianowym smile

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

14

mar_w napisał/a:

Szanowny Panie @mariolaiewelina:
1. Ładniej by wyglądało, jakby Pan post nr 5 tego wątku napisał tak, jak końcówkę ostatniego posta, czyli nr 12 tego wątku.
2. Zapewne nie płacił Pan za oprogramowanie, więc po co te nerwy.
3. Używa Pan słów "Kto ma rozum, niech go użyje" więc może warto wprowadzić swoje własne poprawki, napisać jakieś biblioteki i pochwalić się nimi. Zdobędzie Pan uznanie społeczności itd itd. Naprawdę jest o co walczyć.

Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne oraz stylistyczne. Jestem tylko zwykłym, prostym, mechanikiem zmianowym smile

Ad. 1. Ładniej, zgadza się. Dałem niepotrzebnie ponieść się emocjom. Niemniej treść jest wciąż ta sama.
Ad. 2. Niepotrzebne. Jeszcze raz przepraszam.
Ad. 3. Nie piszę bibliotek; do bibliotek chodzę :-) Oprogramowania używam jako narzędzia do pracy, zupełnie innej pracy. Dobrze, żeby każdy robił to, co doń należy. (Gargoyle sprawdziłem, oceniłem i zapewniam, że laikiem w tej materii nie jestem. Czy jeszcze jest coś niejasnego w moich wypowiedziach?)
Tak na marginesie - interpunkcyjne to są właśnie błędy ortograficzne.
Pozdrawiam Pana i dziękuję za rzeczową oraz miłą wypowiedź,
Piotr (NIE mariolaiewelina, bo to tylko nic nieznacząca nazwa użytkownika)

15

[O, następny cham :-(][...]

Cóż za kultura dyskusji, już w pierwszym zdaniu tak pięknie skomentować osobę, która na tym forum jest uważana za jedną z najlepiej zorientowanych praktycznie w kwestii modemów w OpenWrt/Gargoyle. Brawo.

[...]TL-MR3220 z fabrycznym oprogramowaniem, z modemem E3276 bez dodatkowego zasilania, w sieci RBM działa dobrze - jedno zawieszenie się modemu na dobę, dwie doby.[...]

big_smile
Naprawdę, zaufaj bardziej doświadczonym i wysłuchaj ich rad, a sam się nie "mądrkuj", bo to jest tylko bardziej śmieszne.

PS. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Cezary olał już ten wątek. Zgadnij, dlaczego? Mała podpowiedź - cham jest tutaj jeden i ujawnił się w tym poście.

16

Panie bezimienny pepe2k,
przyznam, że intryguje mnie Pan. Czy Pan naprawdę, kompletnie nic a nic nie rozumie z tego, co piszę? Czy Pan w ogóle nie jest w stanie oderwać się choćby na krótką chwilę od technikaliów i spojrzeć na świat refleksyjnie, i usłyszeć to, co się do Niego mówi?
Piotr

17

Panie bezimienny pepe2k,
przyznam, że intryguje mnie Pan. Czy Pan naprawdę, kompletnie nic a nic nie rozumie z tego, co piszę? Czy Pan w ogóle nie jest w stanie oderwać się choćby na krótką chwilę od technikaliów i spojrzeć na świat refleksyjnie, i usłyszeć to, co się do Niego mówi?
Piotr

No jakoś nie mogę, bo wciąż przed oczami mam to Twoje konstruktywne "gówno zasrane", z którego próbujesz się wykręcić.

18

Panie bezimienny pepe2k,
cóż, szkoda, że Pan nie chce, bo móc, to Pan może.
Napiszę więc do Pana krótko i dosadnie, tak by Pan pojął bez wysiłku - naucz się, Gówniarzu (mniemam, że wiekiem różnimy się znacznie więcej niż pokolenie), że w Polsce do obcych zwraca się z szacunkiem, używając zwrotu grzecznościowego Pan/Pani. Dotarło, Chamie (to nie inwektywa, a jeno skonstatowanie poziomu kultury osobistej)???
I bardzo proszę, by więcej Pan nie wypowiadał się do mnie i o mnie. Rozumie Pan?
Piotr

19

Panie bezimienny pepe2k,
cóż, szkoda, że Pan nie chce, bo móc, to Pan może.
Napiszę więc do Pana krótko i dosadnie, tak by Pan pojął bez wysiłku - naucz się, Gówniarzu (mniemam, że wiekiem różnimy się znacznie więcej niż pokolenie), że w Polsce do obcych zwraca się z szacunkiem, używając zwrotu grzecznościowego Pan/Pani. Dotarło, Chamie (to nie inwektywa, a jeno skonstatowanie poziomu kultury osobistej)???
I bardzo proszę, by więcej Pan nie wypowiadał się do mnie i o mnie. Rozumie Pan?
Piotr

Domagać się szacunku po tym jak o efekcie ciężkiej pracy Cezarego i innych programistów napisał Pan "gówno zasrane" to według mnie hipokryzja.

Jest to forum poświęcone alternatywnemu oprogramowaniu. Pan nie chce korzystać z tego oprogramowania oraz nie ma o nim pojęcia więc nie rozumiem co jeszcze Pan tu robi?

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

20

Gruberek napisał/a:

Domagać się szacunku po tym jak o efekcie ciężkiej pracy Cezarego i innych programistów napisał Pan "gówno zasrane" to według mnie hipokryzja.

Jest to forum poświęcone alternatywnemu oprogramowaniu. Pan nie chce korzystać z tego oprogramowania oraz nie ma o nim pojęcia więc nie rozumiem co jeszcze Pan tu robi?

Trzy razy przeprosiłem za niepotrzebne emocje. Chce Pan czwartych przeprosin? Proszę bardzo. PRZEPRASZAM!!!
Kilkanaście godzin zmarnowałem na przekonanie się, że Gargoyle do mojego sprzętu i moich potrzeb nie nadaje się. Powtarzam również po raz kolejny - nie znaczy to, że Gargoyle jest złym oprogramowaniem i nie warto zainteresować się nim. Wręcz przeciwnie - warto!
Szlag mnie jednak trafia, że wszędzie coraz bezczelniej panoszy się chamstwo i mało kto temu chamstwu się sprzeciwia.
Od lat jestem gorącym zwolennikiem tzw. wolnego oprogramowania. Myślę przy okazji, że każdy, kto jest zwolennikiem wolnego (od przestępczych, międzynarodowych korporacji) oprogramowania, powinien być również zwolennikiem wolnego (od siłą i podstępem narzucanego, wrogiego polskiej mentalności) myślenia i działania. To naturalna konsekwencja. Myślę, że jasno się wyraziłem.
Co do pracy pana Cezarego też już jasno się wypowiedziałem. Mam powtórzyć?
Pozdrawiam Pana,
Piotr

21 (edytowany przez Gruberek 2015-04-20 16:55:41)

Dla mnie to co Pan zrobił wygląda tak - wszedł Pan do "naszego pokoju", przywitał się, a następnie zrobił kupę na środku i wyzwał od chama każdego, kto śmiał zwrócić Panu uwagę.

Przeprosił Pan i wystarczy. Teraz proponuję zacząć od nowa tak jak należy.

EDIT:
Prośba do Cezarego... Posprzątaj kupę kasując ten temat wink

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

22 (edytowany przez pepe2k 2015-04-20 17:05:23)

Gruberek napisał/a:

Dla mnie to co Pan zrobił wygląda tak - wszedł Pan do "naszego pokoju", przywitał się, a następnie zrobił kupę na środku i wyzwał od chama każdego, kto śmiał zwrócić Panu uwagę.

Trafiłeś w samo sedno.

Gruberek napisał/a:

Prośba do Cezarego... Posprzątaj kupę kasując ten temat wink

Czemu od razu kasować? Niech będzie na pamiątkę... jakby ktoś kiedyś chciał sobie przejrzeć posty tego delikwenta, to trafi i tutaj.

@mariolaiewelina pocałuj mnie w to, z czego wychodzi "gówno zasrane". A na zwrot per Pan/Pani to trzeba sobie zasłużyć, wiek nie jest podstawą do szacunku i takie argumenty sobie możesz wsadzić dokładnie w to samo miejsce.

Edit: Cezary, temat chyba do zamknięcia.

23

Dokładnie, że wam się chce tak dyskutować.