Temat: WDR4300 GUI problem
Dobry wieczór,
z góry prośba o tolerancje, moja wiedza linuxowa jest bardzo wybiórcza, po prostu staram się czytać i używać wyszukiwarki ale to wszystko.
Od bardzo długiego czasu nie "dotykałem" routera ( dziękuje Cezary za Gargulca ) działał na 1.5.10.12.
Dzięki wiedzy, którą pozyskałem z tutoriali i FAQ, raz skonfigurowałem i w zupełności wystarczyło;-)
Niestety dzisiaj zaczął fiksować, nie łączył niektórych urządzeń ( tablet, telefon - wybiórczo ). Po restarcie przyjął urządzenia ale
po zalogowaniu, okazało się, że zgubił zaaplikowaną "skórkę" i w GUI po kliknięciu na "konfiguracje" pokazywał po prostu status, innymi słowy niewiele dało się zrobić i ...wyklikać.
Spróbowałem:
1. wgrać 1.6.2.2, nie pomogło,
2. przywrócić ustawienia domyślne, nie pomogło,
router działał, dziwne było tylko to, że np wymagał hasła passwd a miał włączone radio.
3. nie miałem czasu na przeszukanie wszystkich postów w poszukiwaniu rozwiązania problemu ( tylko przez szukajkę ), musiałem szybko przywrócić go do stanu używalności.
Wróciłem ( z pomocą jednego z postów Cezarego ) do oryginalnego firmware tplinka ( najpierw wersja bez "boot", później najnowszy firmware ).
Sprzęt działa bez zarzutu.
Chciałbym wrócić do Gargoyle z powrotem mam w związku z tym pytania ( zakładam, że potencjalnie problem być może znany )
1. co potencjalnie mogło się stać? można temu zaradzić ( nie instalowałem żadnych pakietów poza dostępnymi w w tej wersji )
2. co zrobić jeżeli sytuacja się powtórzy?
3. czy mogę z tego najnowszego firmware tplinka wrócić bez przeszkód do gargoyle ( przez factory czy sysupgrade, stawiam na pierwsze ale wolę się upewnić)?
dziękuje za pomoc!