Temat: Na pół żywy MR3420 jako modem LTE (+ZTE MF821) co można uszczuplić?
Witam, posiadam router MR3420 w którym porty LAN zostały uszkodzone i fizycznie odłączone,
został tylko sprawny WAN, WIFI, USB - zainstalowany na nim jest Gargoyle 1.6.2.2,
router leży w szafie a chcę go użyć jako "konwerter LTE/LAN przy połączeniu z ZTE MF821.
Za nim będzie już istniejąca sieć z NATem (obecny MR3220) której nie chciał bym obarczać komunikacją Modem-Router z wiadomych przyczyn (za słaby sprzęt).
Router ma wyłączone wifi, żadnego extroota WAN ustawiony jako LAN - do modemu wystarcza to co ma na gołym Gargoyle 4mb.
Co można w takim routerze odinstalować, wyłączyć jakieś serwisy lub zmienić soft na DUŻO chudszy by obsługiwał właściwie tylko modem LTE, 3ginfo, NAT (choć nie wiem po co go dublować) - trochę więcej ramu i mniej obciążony procek pozwolił by mi spokojnie na te 20/10MB które w mojej lokalizacji mogę wydusić - co prawda czasem osiągam takie wyniki transferów ale różnie to bywa - czasem się net przytnie (mimo że modem się nie rozłącza - nie widać nic w logach) - no i chyba muszę dołączyć zewnętrzne zasilanie modemu i było by raczej ok.
Jakieś propozycje?