Temat: Netgear WNDR4300 - najnowszy trunk na kernel 3.18
Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć, że odkąd zmieniono jądro na 3.18 zwyczajnie zbudowany obraz openwrt (nawet z podstawowego repo - base na domyślnych ustawieniach) po prostu nie działa ?
Walczę z tym jakiś czas i brak efektu - gdy robiłem z większą partycją ubi (max. flash) oryginalny soft zwyczajnie nie rozpoznawał obrazu (po wgraniu przez recvovery zero działania po restarcie). Postanowiłem więc zrobić "make distclean", zaktualizować do najnowszej migawki trunka r44510 (najnowszej w chwili budowy rzecz jasna), zassałem wszystko od zera - obraz się zbudował, został obsłużony przez oryginalny soft, router się zrestartował i...miga tylko dioda od LAN (komp), brak jest połączenia, brak adresu z DHCP, w ogóle pustka...głucho i cicho (całe szczęście, że działa chociaż tryb recovery - stąd udało mi się powrócić do oryginalnego softu i właśnie wklepać ten temat na forum...).
Czy ktoś jak wspomniałem może to potwierdzić lub zaprzeczyć - czy są jakieś informacje o tym gdzieś, jak to ogarnąć i czy się da (pomijając "kabelek" - zwyczajnie nie mam klucza do tych kombinowanych trx,torx, czy jak to tam zwał, w obudowie) ?
EDIT:
Dodam, że dla pewności zresetowałem ustawienia w oryginalnym sofcie na default, doszukując się w tym temacie potencjalnych problemów.
EDIT 1
Dla zainteresowanych jestem w stanie w razie potrzeby udostępnić .config, *rootfs.tar.gz lub odpowiednie obrazy *.img / *.tar tego co zbudowało mi się na defaulcie.
EDIT 2
Budowane na najnowszym ubuntu x64, gdzie obrazy na jądro 3.14 budowały się bez problemu i co najważniejsze działały - stąd przypuszczenie, że to coś z jądrem.
EDIT 3
Znalazłem tylko dyskusję o potencjalnych problemach na tym routerze w związku z nowym jajkiem, które podobno są już poprawione, jak wynika z treści owej dyskusji:
https://www.mail-archive.com/openwrt-de … 29543.html