wabikboy napisał/a:Przeciętny kowalski nie zużyje więcej jak 20GB ale jak ciągniemy 100 filmów na raz to sorry ale inni też by chcieli skorzystać.
A co to, komuna jakaś? Wspólne, darmowe? Jak operator limituje swoje usługi w jakikolwiek sposób, a nie jest to limit technologiczny, to powinien informować o tym w regulaminie/specyfikacji usługi. Guzik mnie obchodzi, że infrastruktura usługodawcy nie radzi sobie z obciążeniem. Jeżeli wcześniej zgodziłem się na takie a takie przejrzyste warunki, to nie ma sprawy. Ale jak mi jakiś usługodawca tnie łącze albo liczbę aktywnych połączeń i się na to wcześniej razem nie umawialiśmy, to ja mu wypowiadam umowę w trybie natychmiastowym w związku z naruszeniem warunków takiej umowy, z winy operatora.
Nie popadajmy w skrajności... Plus ani żaden inny operator nie jest instytucją charytatywną, ale klient to też nie jest dojna krowa, której można wcisnąć byle gówno, z bardzo płynnymi warunkami świadczenia usługi i w razie bieżącego obciążenia sieci temu lub tamtemu ciąć parametry.
wabikboy napisał/a:Poczekajmy do "LTE Advanced" to zobaczymy jak wtedy będą się kreowały limity skoro teraz jest już lepiej.
Krążę obecnie zawodowo w tej tematyce i miałem już okazję korzystać
3G zostanie ubite przez operatorów szybciej niż 2G (prawdopodobnie zostawią dla M2M), a LTE stanie się filarem świadczenia usług mobilnych. Na LTE-A trochę nam jeszcze przyjdzie poczekać, biorąc pod uwagę, że nasi operatorzy dopiero co władowali pierdyliardy w LTE...