kjacek napisał/a:I tego właśnie nie kapuję, bo teraz, gdy mam HiLinka to nie mam właściwie żadnej kontroli nad połączeniem.
Definiuję połączenie DHCP kablowe i ... koniec?...
Chyba, że masz na myśli web-owe wejście na modem, ale tu też jest mało ustawień...
Również kupiłem E3372 w wersji HiLink, z zainstalowanym softem Plusa-w takowej wersji dla mnie on był całkiem nieużyteczny, ograniczone WebUi i funkcje. Używam telefonii VoIP i telefonu SIP-połączenia głosowe były zrywane co kilkanaście sekund, także można powiedzieć telefon zamilkł mimo aktywnych linii (podobne jest z urządzeniami ZTE np.823). Nie przekierujemy na takowym sofcie portów, DMZ, nie ustawimy na sztywno konkretnego pasma w którym ma pracować modem. Uogólniając gdyby nie modowane WebUi na Huawei E3276/E3272/E3372 dla mnie HiLink byłby "trupem".
Dial-up WLAN Security
PIN Management
Firewall Switch
LAN IP Filter
Virtual Server
Special Applications
DMZ Settings
SIP ALG Settings
NAT Settings
Domain Name Filter
, a po instalacji modowanego WebUi, ten podwójny NAT nie ma żadnych skutków ubocznych (wszystko działa bardzo sprawnie) E3372 z Play na kartę za free ma takowe statystyki-sesji, ogólnego połączenia
Current Volume: 27.21 GB
Duration: 166:34:16
Total Volume: 53.75 GB
Duration: 386:21:28 -h/m/s
Takie rozwiązanie można polecać przez około 3/4 roku (w czasie letnich upałów, przy tej konstrukcji będzie się przegrzewać-skutkiem czego będzie jego niestabilna praca).