Odp: TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Wolałbym nie kupować w ciemno dziesiątki tych kabli, bo za to bym miał nowy router
Chciałem się dowiedzieć czy macie jakieś sprawdzone źródło.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wolałbym nie kupować w ciemno dziesiątki tych kabli, bo za to bym miał nowy router
Chciałem się dowiedzieć czy macie jakieś sprawdzone źródło.
Ja nie. Tym bardzej że nie nie kupujesz tego na pęczki. Raz kupisz i masz.
Raz kupię i mam, ale z moim szczęściem to na prawidłowy trafię za n-tym razem, o ile w ogóle trafię.
A gdybym tak podłączył normalnie ten mój kabel, to gdzie mam dołożyć dodatkowe zasilanie, (o ile się da).
Zapewne do chipu. Rozbierz kabel, znajdź datasheet od niego, sprawdź gdzie jest co i testuj.
Na tym to ja się nie znam ![]()
Miedzy masa na RX lub TX ma być ok 3.3V. Można tez sprawdzić kabel zwierając RX i TX, wtedy jest tzw echo i można pisać w konsoli.
Podłączyłem kabel ze zwartymi RX i TX, zmieniłem z COM7 na COM2 i prędkość na 115200, w putty dałem identyczne ustawienia i próbuje dać open, ale nic się nie wyświetla, zero reakcji. Pewnie zapomniałem czegoś doinstalować, sam już nie wiem.
Jakbyś zapomniał to by się o niemożliwość zidentyfikowania COM buntował.
Zmieniłem COM na pierwszy lepszy i ten sam rezultat, mogę klikać ile chcę na "open" i tak się nic nie otwiera. Coś po drodze schrzaniłem chyba, ale co?
Zobacz w menadżerze urządzeń jaki COM ten kabel dostał.
6, nie działał, zmieniłem na 1 - nie działało nadal, przełożyłem do innego USB, nadal nie działa, więc zmieniłem COM z 7 na 2 nadal to samo.
No to nie działa ![]()
Tyle to ja tez wiem
Chciałem się dowiedzieć co jest przyczyną, czy to system, czy ten kabel.
Podłącz pod linuksem, to Ci powiem...
Oby maszyna wirtualna nie miała nic do tego, bo linuksa odpalam tylko na virualbox'ie.
To będzie miał problem z portami. Nie możesz po prostu LiveCD uruchomić z CD?
Uruchomilem live cd i rozwalilem sobie tym macierze. Caly system polecial, musialem zainstalowac wszystko na nowo.
Da sie zrobic obraz openwrt, aby przez gui go wrzucic do mr3220?
@Sylwo: LiveCD kompletnie nie miesza nic na dyskach. Po co cokolwiek robiłeś?
OpenWrt oficjalnie nie wspiera 3220. Tylko 3420, nawet w trunku.
No wlasnie namieszalo, po ponownym uruchomieniu wystartowal tylko jeden dysk z RAID0. Pare razy uruchomialem ponownie, ale nie przynioslo to rezultatow. Ponownie ustawilem raid i poszly sie dane...
Ciekawe jaki to LiveCD...
Kubuntu 9.10. Wróciłem z wykładów i teraz wszystko instaluję na nowo, bo i tak był mały bałagan.
Tak z rok za stare...
Wiem, ze stare ale aktualne dystrybucje byly na dysku. CD sie skonnczyly, wiec stara wrzucilem.
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie obrazu dla MR3420, da się wywalić z niego gui całkiem, dać stery do usb i na pendrive zainstalować konkretne gui?
Tak, taki obraz masz u mnie: http://eko.one.pl/?p=openwrt-backfire#zawarto
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc