Temat: TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Witam, zakupiłem okazjonalnie TL-MR3220 i zastanawiam się na alternatywnym softem, ma USB, więc można trochę poszaleć.
Wiecie co można tam zainstalować?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, zakupiłem okazjonalnie TL-MR3220 i zastanawiam się na alternatywnym softem, ma USB, więc można trochę poszaleć.
Wiecie co można tam zainstalować?
Teoretycznie openwrt. Sprawdź mój obraz od 3420, to ten sam sprzęt tylko radio ma n-lite.
Przeglądałem specyfikację, różnią się tylko radiem. Ciekawe czy normalnie zadziała.
Oto wynik próby instalacji:
Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.
Przez serial go zrób, nie przez gui.
Gdybym miał działający to bym wrzucił, ale nie posiadam. Masz jakiś na zbyciu?
Nie mam. Przynajmniej nie taki który działa ![]()
Moje oba są nie takie jak powinny. Można jakoś inaczej ten soft wrzucić. W WL1600GL jest fajna sprawa, przytrzymuje się WDS przy włączaniu i po tftp wszystko bierze.
Tu jest uboot za to...
No wiem, że jest uboot. Ale wygodniej jest przytrzymać jeden przycisk, niż wbijać przez serial i zatrzymywać rozruch.
Można do Gargoyle dla WR741ND lub WR841ND dorzucić obsługę USB i zainstalować na MR3220?
Nie. Zacznij od samego openwrt, gargoyle przecież budowane jest w ten sam sposób.
Tylko teoretycznie się pytam, bo nie będę teraz tego kompilować. Chodzi mi o to czy sterowniki do USB się zmieszczą razem z Gargoyle.
Sprawdzałem. gargoyle/usb/usb_storage/fat + vsftpd +usb-serial/usb-modeswitch - nie mieści się.
W sumie to vsftpd zainstalowałbym na pendrive. A jak ma się sytuacja z obrazami dla WR741ND i WR841ND, co się stanie jak taki zainstaluję? Będzie działać bez USB i poza tym wszystko ok?
Maja inną mapę flasha. Więc zgaduję że się nie uruchomi.
Więc nie będę nawet tego sprawdzać. Podjąłbyś się wykonania kabla CA-42? Zaciekawiło mnie to kombinowanie i wolałbym mieć taki przy sobie, aby móc zawsze postawić router na nogi.
Najpierw muszę znaleźć takie które działają.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1330606264 takie mam 2 u siebie i na obu jest napięcie między GND a TX (RX tak samo) 0,13V. Mierzone miernikiem cyfrowym, analog tego nie wyłapał.
Na jakim chipie on jest zbudowany?
PL-2303 takie były sery na płytce i tak go wykrywa w windowsie.
Uwaga na kable z PL2303 na allegro. Nadziałem się ostatnio i na wyjściu ma 5V!! Do niczego sie nie nadaje (krzaki w konsoli). Link: http://allegro.pl/przejsciowka-adapter- … 48908.html
Dlatego pytałem. Sam mam leżący na półce na pl2303 z 5v na wyjściu. ![]()
5V na wyjściu, a mój ma 0,13V. Ciekawi mnie czym to jest spowodowane.
Ma to znaczenie? kup następny za 2.99 po prostu ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-MR3220 openwrt, dd-wrt?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc