Z góry przepraszam wina tkwi na pewno po mojej stronie,bo nie potrafię zrozumieć tego mechanizmu.W tej chwili mam takie ustawienia:
http://wrzucaj.net/images/2014/09/28/Be … uYuFqx.png
Lokalnie przez uruchom i wpisanie:file://192.168.1.1-dostęp jest,za pierwszym razem pyta o nazwę użytkownika i hasło,potem już nie i to jest ok.
Przez program do ftp np:Fillezile łaczenie następuje,ale program mówi że nie ma zadnego katalogu,wygląda to tak:
Status: Łączenie z 192.168.1.1:21...
Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
Odpowiedź 220 ftp server ready
Polecenie: USER szybki10
Odpowiedź 331 Please specify the password.
Polecenie: PASS ******
Odpowiedź 230 Login successful.
Polecenie: OPTS UTF8 ON
Odpowiedź 200 Always in UTF8 mode.
Status: Połączono
Status: Uzyskiwanie listy katalogów...
Polecenie: PWD
Odpowiedź 257 "/"
Status: Listowanie katalogów zakończone pomyślnie
Po przez WAN w przeglądarce łączenie następuje,lista katalogów jest,można je ściągnąć na komputer.Ale przeglądarka nie żąda hasła.Chodzi mi o to jak to ustawić żeby pojawiło się żądanie hasła.
Jeśli chodzi o to co napisał Cezary chodzi mi o politykę dostępu NFS-tam jest albo dostęp anonimowy,albo z określonych adresów IP.
Pomyślałem też że problem może być z system plików,zmieniłem na ext4 i teraz efekt jest taki że
przez ftp w przeglądarce lokalnie łączy się widzi pliki,ale nie pozwala nic z nimi zrobić.
poprzez ftp w przeglądarce przez Wan nie łączy się pomimo poprawnej konfiguracji.
poprzez ftp lokalnie przez fillezile czy total comandera łączy się ale nie wyświetla żadnych plików
przez sambę czyli wpisując:file://192.168.1.1 łączy się widzi pliki,ale nic z nimi nie można zrobić bo jest odmowa dostępu.
poprzez total commander wpisując adres wan czyli 80.XX.XX.XX nie łaczy się i nie wyświetla żadnej zawartości.
Wygląda to na problem z ustawieniami dostępu.