Temat: barrier breaker 14.07-rc3: kompilacja
Witam ponownie.
Postanowiłem sobie upichcić własny obraz. Na razie delikatnie, chciał bym uzyskać dokładnie to:
http://downloads.openwrt.org/barrier_br … pgrade.bin
Puki co bez żadnych zmian. Trochę pogooglowałem i doszedłem do czegoś takiego.
1. W pustym katalogu odpalamy po kolei:
svn co -r 42056 svn://svn.openwrt.org/openwrt/branches/barrier_breaker ./
wget http://downloads.openwrt.org/barrier_br … xx_generic
cp config.ar71xx_generic .config
2. make menuconfig i ustawiamy:
Target Profile (TP-LINK TL-WR1043N/ND)
3. Dalej zrzucamy babę forkową:
ionice -c 3 nice -n19 make -j9
No i tu pierwsze pytanie czy to jest właściwa droga do otrzymania barrier breaker 14.07-rc3 czy robię to jakoś strasznie dookoła (cały czas zakładam kompilacje ze źródeł bo z jajka zamierzam kilka rzeczy wywalić, np ipv6).
Pytanie drugie.
Mój obrazek pichci się i pichci i nagle:
/bin/bash ../libtool --tag=CC --mode=compile ccache_cc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I../include -I/usr/local/include
-I/mnt/trash/barrier_breaker-14.07-rc3/barrier_breaker/staging_dir/target-mips_34kc_uClibc-0.9.33.2/usr/include
-I/mnt/trash/barrier_breaker-14.07-rc3/barrier_breaker/staging_dir/target-mips_34kc_uClibc-0.9.33.2/include
-I/mnt/trash/barrier_breaker-14.07-rc3/barrier_breaker/staging_dir/toolchain-mips_34kc_gcc-4.8-linaro_uClibc-0.9.33.2/usr/include -I/mnt/trash/barrier_breaker-14.07-rc3/barrier_breaker/staging_dir/toolchain-mips_34kc_gcc-4.8-linaro_uClibc-0.9.33.2/include
-std=gnu99 -O2 -DNDEBUG -I/mnt/trash/barrier_breaker-14.07-rc3/barrier_breaker/staging_dir/target-mips_34kc_uClibc-0.9.33.2/usr/include -Os -pipe -mno-branch-likely -mips32r2 -mtune=34kc -fno-caller-saves -fhonour-copts -Wno-error=unused-but-set-variable -msoft-float -mips16 -minterlink-mips16 -D_INIT=ipset_bitmap_ip_init \
-DTYPE_INCLUSIVE\
-MT ipset_bitmap_ip.lo -MD -MP -MF $depbase.Tpo -c -o ipset_bitmap_ip.lo ipset_bitmap_ip.c && \
mv -f $depbase.Tpo $depbase.Plo
../libtool: line 964: print: command not found
../libtool: line 898: print: command not found
Makefile:798: recipe for target 'ipset_bitmap_ip.lo' failed
WTF?? Ma ktoś jakiś pomysł??
W PLD (= Polish(ed) Linux Distribution) jest w tej chwili 22927 pakietów i nie widzę nigdzie binarki print??
PS. Pamiętam, że mamusia zawsze mówiła: "Nie forkuj za mocno bo kto forkuje to .. <coś tam, rymu mi zabrakło>". Dla tego na wszelki puściłem:
make -j1 V=s
i już po jakiś 2h wywaliło ten sam błąd.
TPLink WR1043NDv2 + barrier_breaker/14.07