Temat: WDR 4300 i antena zewnętrzna
Potrzebuję przerzucić neta na ok 150m i zastanawiam się czy mógłbym jedną z anten routera podmienić na zewnętrzny panel a pozostałe zostawić?
Czy taka hybryda będzie działać ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR 4300 i antena zewnętrzna
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Potrzebuję przerzucić neta na ok 150m i zastanawiam się czy mógłbym jedną z anten routera podmienić na zewnętrzny panel a pozostałe zostawić?
Będzie, ale nie chcesz tak zrobić. Kup dwa zewnętrzne radia, np. ubiquiti nanostation.
Dokładnie chwilkę temu się z identycznym problemem borykałem , aby zamienić jedną antenę z urządzenia na panelową zewnętrzą - również mnie nakłonili na ubnt ![]()
Chociaż teoretycznie powinno to działać, ale jak Ekipa która w tym dłużej siedzi - poleca
wypada posłuchać ![]()
Pozdro
Będzie, ale nie chcesz tak zrobić. Kup dwa zewnętrzne radia, np. ubiquiti nanostation.
Lepiej Nanobeam/Nanobridge (starsze, wycofywane) M5, np: http://www.interprojekt.pl/wiki/Wiki.js … NBE-M5-300
Na 150m to nie będzie przerost formy nad treścią ?
Ja też mam linka na około 150m i przy locoM5 skręcenie mocy na minimum to i tak za dużo.
Jako most polecam, działa u mnie już prawie rok bez żadnych problemów.
Uptime kilka miesięcy praktycznie do padu zasilania.
Owszem blisko, ale nie ma problemu
Działa stabilnie - testowane było nawet na 80m - to łacze akurat było używane przez 3 miechy, transfery realne 50/50 - przy samym download/upload do 100mbit/s. Jedyne co brak Ubnt to dokładniejsze dane z SNMP, ale to nie jest każdemu potrzebne.
wracajac do pytania to NIE jak cos to 2 panele, pamietajac ze 2ga os tez musi miec wystarczajaca moc nadawania/odbierania
a co byście polecili na link 800-900m ;]
Parka UBNT NanoBeam M5 ![]()
Loco m5 z mocą na minimum. NanoBeam będzie się marnował.
Tylko czy na 150m jest sens inwestować w ubiquiti. Tym bardziej że potrzebuję tam neta o przesyle 32 kb to już za dużo i może ze 100 kb danych dziennie. Podepnę antenę i zobaczę co się dzieje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WDR 4300 i antena zewnętrzna
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc