U mnie pokazuje tylko przy starcie (ostatecznie specjalnie dla Twojego pytania wykonałem restart routera) - niestety nie miałem czasu obserwować tego na poziomie 6 h - mam ustawione 128 kB na logi w pluginie logi - więc myślę, że i tak obejmuje spory czas i powinno być coś widać (wyiksowałem adres IP, serwery dns ustawione na opendns.com, system - ostatnie gargoyle by obsy, operator/usługa: UPC/250):
Jan 1 01:00:43 renegat daemon.notice netifd: Interface 'lan' is now up
Jan 1 01:00:43 renegat daemon.notice netifd: Interface 'loopback' is now up
Jan 1 01:00:43 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): udhcpc (v1.19.4) started
Jan 1 01:00:43 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): Sending discover...
Jan 1 01:00:46 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): Sending discover...
Jan 1 01:00:49 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): Sending discover...
Jan 1 01:00:49 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): Sending select for xxxx.xxxx.xxxx.xxxx...
Jan 1 01:00:49 renegat daemon.notice netifd: wan (1013): Lease of xxxx.xxxx.xxxx.xxxx obtained, lease time 172800
Jan 1 01:00:49 renegat daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now up
Zapytam się tylko dla porządku:
1) Czy próbowałeś się skontaktować z ich (UPC) pomocą techniczną w celu "przedzwonienia" linii aż po odczyt parametrów z modemu ? - Ty też je zobaczysz dane w modemie wchodząc na 192.168.100.1: interesują Cię dwie dolne tabelki (zadanie domowe: znaleźć na forach o UPC konkretne parametry, uznawane za prawidłowe, w określonym typie modemu)
2) Czy próba twardego resetu modemu (żeby była jasność - wciskasz dzyndzel i trzymasz z min. 1 minutę - nie interesuje Cię, że modem w między czasie restartuje się kilka razy - trzymasz i już - ważny jest czas) nie przynosi żadnych zmian a) tych parametrów (widać ostatecznie po ok. 5 minutach) b) poprawy działania całości, w tym owego DHCP ?
3) Czy próbowałeś zresetować openwrt do wartości domyślnych (jak po zainstalowaniu) i ustawić wszystko na nowo, i.t.d. - być może coś dodać, coś pominąć w nowej konfiguracji ?
4) Czy próbowałeś w takim razie wykonać kombinację pkt. 1-3 ? Z jakim skutkiem ?
Oczywiście rozumiem, że takie banały jak organoleptyczne/techniczne sprawdzenie kabli/gniazd rj-45, łączówek, filtra/rozdzielacza, kabla koncentrycznego, i.t.d. masz już za sobą ? W UPC o to Cię nie zapytają, ale jak przyjdzie technik to zwyczajnie, jak coś takiego stwierdzi to możesz (nie musisz), w czarnym scenariuszu, nawet zabulić.