Witam
Podobnie jak kolega nabyłem ostatnio owy router w wersji 2.1 i spotkało mnie dosyć poważne rozczarowanie. Udostępniony przeze mnie dysk jako serwer multimediów odczytuje tylko komputer (win 7) z windows media player. Niestety na TV dostaję błąd "nie można zrealizować żądania MEDIA". Dodam że tv to Samsung UE40es6800.
Jedno z forów skierowało mnie właśnie tutaj i w instalacji Gargoyle pokładam nadzieję, że nie będę musiał co chwilę przełączać dysku miedzy TV a routerem.
Jest jednak jedno ograniczenie --> nie jestem skłonny formatować 300GB dysku z NTFS na Ext. Czy w takim przypadku jest szansa na prawidłowe działanie gargoyle ? Wiem że OpenWRT jest oparty na unixie, ale szczerze mówiac chciałbym to zrobić szybko i przyjemnie, bez zabawy przez 3 noce w konfigurowaniu wszystkiego przez shella. Zależy mi tylko żeby ten dysk zaczął działać.
Znalazłem już odpowiedni soft na stronie do wgrania na router ale zanim to zrobie chciałbym sie upewnić że nie wpakuje sobie kuli w kolano.
http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/atti … nt/ar71xx/
gargoyle-1.6.0.5-ar71xx-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin 2014-Apr-12 06:15:43 7.7M application/octet-stream
gargoyle-1.6.0.5-ar71xx-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin 2014-Apr-12 06:15:45 6.3M application/octet-stream
Alternatywnie, czy istnieje binarka "powrotna" dla tej wersji urządzenia ? W razie gdybym jednak chciał wrócić do oryginalnego firmware.
Byłbym wdzięczny za radę czy taka operacja ma sens.
Pozdrawiam
KW