alossek napisał/a:nie wiem jak tam podłączasz tv crt ? (przejściówka HDMI na SCART ? czy jak ?)
Co do streamów - żadnych problemów z odtwarzaniem full Hd z youtube i vimeo.
Słyszałeś o wyjściu analogowym w malince? chyba nie.. Co mi z tego openelec skoro gui się tnie podobnie jak w raspbmc nawet na mocno podkręconym procesorze. I od kiedy telewizory CRT mają CEC i HDMI? A tym bardziej widziałeś kiedyś w życiu przejściówkę HDMI > Video (lub scart)? Jak chcesz podłączyć sygnał cyfrowy pod wejscie analogowe? Zero pojęcia w elektronice a się wypowiada..
Streamy.. coś jak tv online słyszałeś? IPTV? Cuś w ten deseń? Nie mam zamiaru streamować szamba typu LOL itp., tylko odbierać streamowane wideo, coś jak weeb.tv, tylko, że ja mam własną listę z bezpośrednimi linkami URL streamów i jakiekolwiek próby otwarcia pod jakimś używalnym systemem* mija się z celem bo obraz nawet 360p i 720p staje na pierwszej klatce i 100% CPU.
*Tak, raspbmc i tym bardziej openelec nie są używalne skoro nawet na kursor trzeba czekać z 3-5 sekund aż klatkę przeskoczy, w dodatku openelec ma okrojony terminal do bólu oraz nie mogłem znaleźć w nim config.txt, co jest mi potrzebne do ustawienia sdtv_mode=2 aby mieć kolory.
spewak napisał/a:8GB kopiuje się w 19 minut przez 40m kabel czyli wychodzi 7MB/s procesor to pikuś goracy się robi chip usb i podejrzewam ze to właśnie temperatura go zabija z czasem .
Mały stresik raz na dwa tygodnie mu nie zaszkodzi
Najwyżej zrobię mu chłodzenie aktywne zarządzane z GPIO