Temat: Problem z Połączeniem do internetu poprzez TL-WR1043ND OpenWRT->bridge
Witam
Otóż konfiguracja jest następująca. Posiadam router ADSL Planet ADE-4400 który działa w trybie bridge i łączę go poprzez tryb PPPoE z TL-WR1043ND. Posiadam Multimo 1Mb. Całość jest skonfigurowana poprawnie, Router adsl działa na 100% prawidłowo, jako że do dziś działał z innym routerem(WRT300Nv2). W momencie jak mam wszystko wpięte, widzę w logach connection terminated user already logged. Connection terminated. (dokładne logi mogę pokazać jak będę w domu) Przy próbie połączenia zdarza się bardzo często że router się zrestartuje. Zdarzało się jednakże że połaczenie zostało zestawione prawidłowo i internet działał. ale jak rozłączę zasilanie i włączę z powrotem to już może się nie połączyć ponownie...Posiadam zainstalowaną dystrybucję 2010-03-14 z tejże strony. Poszerzyłem pamięć o dodanie pendrive i działał prawidłowo. Co więcej...Teraz tak się poknociło, że komputer nie otrzymuje już adresu ip z dhcp od routera
Bez pendrive na wbudowanym flash połączenie działa prawidłowo ale również są problemy z połączeniem.
Pozdrawiam