Odp: ZTE MF286D - Openwrt
Dodam luci-proto-3g, bo luci-proto-qmi już mam.
No tak, co do pewności działania to nie będę miał pretensji.
Wypełnij ankietę. Poprawiamy tłumaczenie LuCI. Szczegóły w tym poście
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Strony Poprzednia 1 … 105 106 107 108 109 … 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dodam luci-proto-3g, bo luci-proto-qmi już mam.
No tak, co do pewności działania to nie będę miał pretensji.
Fajnie było zobaczyć Luci z Kernelem 6.1 (SNAPSHOT (r25899-98235e60ed)) ale trzeba mieć trochę czasu aby to skonfigurować od zera. Niestety po przywróceniu backupu z 23.05-SNAPSHOT r23825 odciął LAN i... było po zabawie.
Ktoś próbował? Udało się? Ma ktoś taki działający obraz?
Wygląda na to że nie będzie kernela 6.1 tylko od razu 6.6 w następnym wydaniu. Bo robią takie dziwne ruchy (np. skasowanie 6.1 dla qualcommax, czyli ipq807x i ipq60xx)
Hi!
I have: ZTE MF286 and ZTE MF286D. I was reading instalation instruction and it is too advanced for me (and some USB tool needed?)
I need a 4g routers with latest version of openwrt and GUI (LuCI?). Is it possible to buy router or order instalation to my routers? Or maybe someone want to sell mf286d with openwrt?
PS located in Estonia
Thanks
About MF286D - use framework for windows, see last link in first post.
Thank you!
I bought used mf286d and it show's that: software version: Nordic_MF286D_B12
Did i uderstood right that i need:
- download and install openwrt for framework, is there more detail istruction?
Will it be last Openwrt (23.05.3) with LuCI?
Somewhere in this thread (in polish, use google translator). No, will be older, just do sysupgrade latest version.
About MF286D - use framework for windows, see last link in first post.
Dzień dobry.
Próbuję na MF286D za pomocą framework wgrać Play to Nordic po LAN i mimo że mam potwierdzenie połączenia z routerem to mam błąd.
Invalid selected version
No to może nie masz wersji T-Mobile/Play...
Szkoda że tu nie można wrzucić screena jak to wygląda. Router jest z T-mobile.
Możesz zrzucić na dowolny darmowy serwis z obrazkami i dać tu link do niego.
Może się uda, może nie będzie prosiło o potwierdzenie dostępu:
https://zapodaj.net/plik-C9m3vDjhnR
https://zapodaj.net/plik-16lZTlqEOT
Robisz to przez kabel ,a nie przez wifi ?
Może za długa ścieżka , bo tu przynajmniej startuje : https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 98#p287698
Jak nie , to standardowo inny komputer.
Oczywiście po kablu, spróbuje jeszcze raz po skróceniu nazwy.
Ale tam się niczego nie skraca i UPDATE ma się odnieść do folderu UPDATE, który już jest w tym frameworku.
Ale można to przenieść do głównego katalogu, żeby nie miał tak długiej nazwy , jakiś myślników , spacji itp...
Panowie, bardzo proszę o pomoc. Wgrałem Play to Nordic+OpenWrt i po restarcie miałem już OpenWrt. Potem wgrałem Luci ale pomimo dodania potru do uruchomienia modemu to nadal mam brak internetu.
Hej
Pokaż wynik z :
cat /sys/kernel/debug/usb/devices
Oczywiście połączenie ssh,lub konsola RS232, lub konsola w luci ![]()
Panowie, bardzo proszę o pomoc. Wgrałem Play to Nordic+OpenWrt i po restarcie miałem już OpenWrt. Potem wgrałem Luci ale pomimo dodania potru do uruchomienia modemu to nadal mam brak internetu.
Pokaż wynik
cat /etc/config/network
Przepraszam że zachowam się jak laik, nie ma co ukrywać, jestem nim. Z ostatnim Openwrt miałem do czynienia na Xiaomi Mi3 na routerze i to lata temu. Łączę się przez putty, loguje root i hasło i co dalej powinienem wpisać? Jak wpiszę podane komendy to pojawia się komunikat iż ich nie rozpoznano.
Po wpisaniu ma się ukazać wynik polecenia. Więc pokaż ekran co wpisałeś i co on wypisał, bo coś zrobiłeś źle.
Ale ja napisałem jedno a ty zrobiłeś to po swojemu.
cat /etc/config/networkDOKŁADNIE w ten sposób ze wszystkimi spacjami które są ważne. Ty zrobiłeś bez spacji lub z jakiegoś niezrozumiałego powodu umieściłeś je w bezsensownych miejscach. Masz wpisać dokładnie to co napisałem, każdy znak jest ważny!
komendy mają dokładnie wyglądać tak jak @Cezary i @siedlee , a wynik możesz wklejać tekstowo...
Strony Poprzednia 1 … 105 106 107 108 109 … 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc